La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sant Feliu, integrada per tots els grups municipals (ICV-EUiA-ISF, PSC, CiU i PP), amb el suport d’ERC, proposa de manera unitària demanar al Govern de l’Estat la inclusió del projecte de soterrament de les vies en els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2014. L’esmena va ser presentada juntament amb una moció que serà ratificada en el proper ple, al registre general del Congrés

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a moció inclou demanar als grups homòlegs del Congrés dels Diputats que presentin una esmena unitària a l’avantprojecte de PGE de 2014 en què s’inclogui la partida necessària per licitar les obres al 2014 i completar l’import total de 120,8 milions d’euros, a finançar entre les tres administracions implicades fins al 2017.

El soterrament de les vies del tren a Sant Feliu va ser inclòs al Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2001-2010 de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), posteriorment al PDI 2011-2020 i al Pla de Rodalies 2010-2015, aprovat en el seu moment pel Ministeri de Foment.

L’Ajuntament considera el soterrament imprescindible per a la seguretat de milers de ciutadans i ciutadanes que travessen el pas a nivell cada dia, el qual té les barreres baixades 50 minuts cada hora. També és imprescindible, com han posat de manifest tots els ajuntaments de la línia C4 de Rodalies de Barcelona (Baix Llobregat, Alt Penedès i Baix Penedès) per fer possible l’increment de freqüències d’un servei utilitzat diàriament per desenes de milers de persones.

Per aquest motiu, Sant Feliu de Llobregat també sol·licita als governs de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya la inclusió del soterrament en la planificació de les inversions ferroviàries de l’Estat a Catalunya i la seva formalització en el corresponent conveni de finançament entre les tres administracions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here