Ahir, dia abans de la marxa en defensa del centre que se celebrarà aquesta tarda a les 18h, el Departament assegurava que s’hi continuarà oferint una atenció “eficient i de qualitat”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l dia abans d’una nova marxa en defensa de l’Hospital de Viladecans -que es realitzarà avui a les 18h a la Plaça Europa de Viladecans, continuarà per l’avinguda de la Generalitat fins l’avinguda Josep Tarradellas i conclourà a l’Hospital de Viladecans-, el Departament de Salut va mostrar el seu desacord amb la informació sobre el futur del centre hospitalari que ofereixen a la població les alcaldies de Viladecans, Castelldefels i Gavà.

“El conseller de Salut ha manifestat en diferents ocasions amb rotunditat i en seu parlamentària, i també en reiterades ocasions als alcaldes dels municipis de referència des del mes d’abril, que l’Hospital de Viladecans continuarà oferint una atenció eficient i de qualitat a la seva població de referència, tal com ha fet durant els 26 d’existència com a hospital comarcal”, van assenyalar des del Departament de Salut a través d’un comunicat.

En aquest comunicat, el Departament de Salut lamenta que es vulgui obtenir rèdits polítics de la sanitat pública  en un moment en el qual els grups polítics i els agents del sector sanitari estant construint les bases per al pacte nacional de salut en compliment d’una resolució parlamentària, i, en el cas concret de l’Hospitals de Viladecans, manifesta el seu desacord amb la informació que ofereixen a la població les alcaldies de Viladecans, Castelldefels i Gavà en relació amb el futur de l’Hospital.

Segons la conselleria de Salut, Boi Ruiz ha manifestat en diferents ocasions amb rotunditat i en seu parlamentària, i també en reiterades ocasions als alcaldes dels municipis de referència des del mes d’abril, que l’Hospital de Viladecans continuarà oferint una atenció eficient i de qualitat a la seva població de referència, tal com ha fet els 26 anys d’existència com a hospital comarcal.

A més, Salut també afirma que l’Hospital de Viladecans, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), es consolida com a hospital comarcal. Amb les darreres inversions a l’Àrea Quirúrgica, que donen prioritat a la cirurgia sense ingrés, i la renovació de l’edifici d’Urgències i Consultes Externes, centra el seu futur més immediat a potenciar l’activitat quirúrgica i oferir un servei complet i transversal als pacients, especialment a les persones amb pluripatologies, segons la Generalitat.

(ampliat) Però Salut dóna més informació en el seu comunicat, i descriu el passat, present i futur de l’Hospital de Viladecans, de la següent manera:

Hospital en xarxa
 
El centre funciona com un hospital en xarxa en col·laboració amb els altres centres de la seva zona geogràfica i especialment amb l’Hospital Universitari de Bellvitge, que aglutina l’activitat mèdica i quirúrgica de més complexitat i alta especialització. Des de fa temps, els equips assistencials dels dos hospitals treballen de manera integrada en les especialitats de neurologia, cirurgia general, dermatologia, reumatologia, oftalmologia i aparell digestiu. L’aliança estratègica entre Viladecans i Bellvitge dóna un valor afegit a la institució i beneficia als pacients atesos.

L’Hospital de Viladecans està potenciant de manera especial les alternatives a l’hospitalització convencional, com són la cirurgia major ambulatòria, l’hospitalització a domicili, l’hospital de dia i les unitats de suport a urgències.

Voluntat de proximitat

Construït l’any 1953 per donar servei als treballadors de la Factoria Roca, l’Hospital de Viladecans va reobrir les seves portes l’any 1987 com a hospital comarcal. Gestionat des de llavors per l’ICS, el centre forma part de la Xarxa hospitalària d’utilització pública (XHUP) i té una clara voluntat comunitària amb els equips d’atenció primària de referència per donar una atenció de proximitat als 180.000 habitants dels municipis de Viladecans, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Begues que atén.

L’any 2012, l’Hospital de Viladecans va dur a terme 12.995 intervencions quirúrgiques (incloent-hi la cirurgia major i menor, amb i sense ingrés), 153.642 visites a Consultes Externes i 8.009 sessions d’hospital de dia. També va atendre 42.544 pacients al seu servei d’Urgències. L’activitat assistencial del centre durant aquest 2013 es mantindrà en xifres similars.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here