Segons l’Informe Trimestral de Conjuntura Laboral de l’Observatori del Baix Llobregat, la població assalariada i els centres de cotització disminueixen a la comarca, i la població de règim autònom augmenta. Tots 3 components de l’estructura productiva augmenten en el conjunt de Catalunya i també en l’àmbit territorial metropolita, a excepció dels centres de cotització que disminueixen tot i que amb menys intensitat que al Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]el que fa al dinamisme, les activitats d’emmagatzematge i afins al transport, el comerç al detall i el transport aeri són les activitats que més augmenten en número de persones afiliades aquest trimestre. En canvi les activitats d’educació, serveis socials sense allotjament i serveis de menjar i begudes són les que han perdut més població ocupada.

En aquest segon trimestre de 2013 la població ocupada al Baix Llobregat disminueix pel que fa a la dinàmica global i a la seva estructura productiva, en canvi la dinàmica pròpia ha estat positiva (hi ha hagut millor comportament en els sectors productius a la comarca respecte aquests en el conjunt de Catalunya). Això mostra un augment en aquest trimestre del component de competitivitat del Baix Llobregat.

L’atur registrat disminueix un 6,3% respecte el trimestre anterior i ho fa amb una intensitat similar a l’àmbit territorial metropolità i al conjunt de Catalunya.

El 15,9 % de l’atur registrat és de persones estrangeres i la disminució de l’atur d’aquest segon trimestre es dóna sobretot en els grups d’edat entre 16 i 34 anys. Per sexes, la disminució s’observa més entre els homes que entre les dones, destacant la dels homes de 16 a 24 amb un descens del 18,6%.

Respecte al mateix període de l’any anterior, es continua confirmant la pujada de l’atur registrat en els grups de més edat i la taxa d’atur registrat de les dones supera a la dels homes en tots els grups d’edat excepte en el grup més jove (16 a 24 anys).

Les activitats especialitzades en construcció, les activitats de comerç detall, (amb l’excepció de vehicles de motor), reparacions i les de serveis de menjar i begudes són els sectors en que més han augmentat el nombre de persones aturades aquest trimestre, mentre que les activitats relacionades amb l’ocupació (inclou ETT) i les activitats especialitzades de la construcció són els grups que més disminueixen l’atur a les oficines de treball.

Augmenten en 3.022 els contractes registrats respecte el trimestre anterior.

La contractació augmenta respecte al trimestre anterior i també respecte al mateix trimestre de 2012, però la proporció de contractes indefinits es situa en el 11,2% del total.

Per sectors econòmics, els serveis a la producció (inclou ETT) concentren el 41% dels contractes registrats. El 33% de les contractacions registrades eren per a ocupacions elementals i un altre 24% per a treballadors de restauració, personals i venedors.

La contractació de persones estrangeres disminueix un 13% respecte el mateix trimestre de 2012 i es situa en 16,4%.

 

Més informació a http://www.elbaixllobregat.net/analisi/indexN.asp?id_menu=535#770

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here