La sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), va ser l’escenari el dimarts 29 d’octubre de l’homenatge a l’escriptora Joana Raspall, Enfilall de mots, amb motiu del centenari del seu naixement. L’acte, emmarcat dins l’Any Joana Raspall, va tenir diversos apartats i va comptar amb molts especialistes de la seva obra

[dropcap color=”#3336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a inauguració de l’acte va ser presidida pel president de l’IEC, Joandomènec Ros; l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José; el president de la secció filològica, Isidor Marí; la vicepresidenta de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, Maria Rosa Lloret; i la comissionada de l’Any Joana Raspall, Carme Arenas.

En el decurs de l’homenatge es va presentar el volum de l’obra lírica completa de Joana Raspall Batec de paraules, que aplega tota l’obra editada de l’escriptora i 191 poesies inèdites de l’autora. L’edició consta d’un estudi introductori de Carme Arenas i va ser presentada per la seva editora, Cesca Mestre, i per l’escriptor Vicenç Villatoro.

Tot seguit, la taula rodona Joana Raspall, il·lusionista de mots, va tractar en profunditat l’obra poètica per a infants, a càrrec de Josep M. Aloy; la lírica de Raspall, a càrrec de Miquel Desclot; i la tasca lexicogràfica de l’autora, per part del Dr. Joaquim Rafel. Tots ells van coincidir a destacar el gran valor literari de la poesia de Raspall, la cerca de genuïnitat de la seva obra, el seu esperit de servei a la llengua i a la cultura i la seva profunda discreció i humilitat, que avalen una obra d’excel·lència. Miquel Desclot va afegir que poetes com Carner o Manent haurien signat de bon grat molts poemes de Joana Raspall.

L’acte, que va ser retransmès en directe a través del web www.iec.cat, va ser organitzat per l’IEC, el Comissionat de l’Any Joana Raspall, l’Ajuntament de Sant Feliu i el PEN Català.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here