El passat dia 28 era presentada a la Casa del Llibre de la rambla Catalunya de Barcelona, la novel·la “Salnitre” (editorial Meteora) escrita per Antoni Real i que compta entre les seves principals característiques estar ambientada a les Coves del Salnitre del municipi baixllobregatí

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n concret l’obra narra la trobada de nou personatges a les coves on entren en contacte amb un guia atípic, Jepis. A partir d’aquí s’inicia una aventura plena de misteris a l’interior de la pròpia muntanya de Montserrat.

Antoni Real (Barcelona, 1959) és periodista, escriptor i guionista. Fa més de trenta-cinc anys que treballa en premsa, ràdio i televisió. Des de 1986 dirigeix i presenta un dels programes més antics de Televisió de Catalunya, Temps de neu i des de 2002, Temps d’aventura.

Els seus reportatges televisius han estat reconeguts amb diferents premis nacionals estatals i internacionals.

Ha publicat llibres d’història, turisme i una novel·la, Sota la neu(Cossetània, 2010). Salnitre és la seva segona novel·la.

Sinopsi

La muntanya de Montserrat es va desfent a poc a poc. Ho saben els geòlegs que l’estudien, els turistes que la visiten, els excursionistes que hi caminen, els monjos que hi viuen, els escolans que la canten i els fidels que la veneren.

Ho saben, però, més que ningú els protagonistes de Salnitre, nou curiosos visitants i el seu guia que, mentre exploren les misterioses i inhòspites coves de Collbató, es veuen sorpresos per un incident de dimensions considerables que els obligarà a fer una visita a les coves molt més entretinguda del que en principi preveien.

En un escenari d’estalactites i estalagmites mil·lenàries, envoltats de ratpenats i de foscor, aquest grup de deu persones de distintes nacionalitats tindrà molt de temps per compartir. I en la penombra afloraran llegendes, històries no revelades, fantasies, amors, alegries, pors, desesperació, resignació… i potser el gran secret de tot plegat.

Si sempre s’ha dit que la muntanya de Montserrat oculta tota mena de misteris, què no deuen amagar les seves desconegudes entranyes?

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here