La Marxa del Garraf està organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) i ja arriba a la XIX edició. És una caminada no competitiva oberta a qualsevol persona respectuosa amb la naturalesa, i té com a objectiu donar a conèixer els paratges més purs que ofereix el Massís del Garraf

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Marxa del Garraf es presenta en dues modalitats:

⊳  La Garraf 45, amb una distància de 45 quilòmetres i que puntua per a la XVI COPACATALANA DE CAMINADES DE RESISTÈNCIA.

⊳   La Garraf 21, amb una distància de 21 quilòmetres.

Orígens

La Marxa del Garraf va ser creada l’any 1994.  Té un total de  45 quilòmetres, passa per 5 municipis (Gavà, Castelldefels, Sitges, Olivella i Begues) per senders de Gran Recorregut, Petit Recorregut i d’altres camins existents, amb un desnivell acumulat lleugerament superior als 3000 metres, assolint la cota més elevada a La Morella (598m) i la més baixa a Garraf, a nivell de mar.

La Marxa del Garraf no és una cursa, no és una competició, es valora l’esforç i es premia per acabar, sense comptar el temps realitzat. La Marxa del Garraf és una Caminada de Resistència i, com a tal, està inclosa dins de la Copa Catalana de caminades de Resistència.

Fer la Marxa del Garraf és descobrir un paratge que tenim molt a prop i que sovint ens és del tot desconegut. La prova travessa pel cor del Massís del Garraf, impregnant als marxadors dels encants i de les particularitats que només el Massís del Garraf ofereix.

Veure la sortida del sol pel mar des dels llocs més elevats, caminar pel material calcari del Massís, resultat de la feina feta per l’aigua durant segles i segles: rasclers, dolines, avencs. Contemplar les esplèndides vistes panoràmiques a 360 graus, veure la Mussara, el massís de Montserrat, Sant Llorenç de Munt, el Montseny, la Serra de Marina i en dies excepcionals, fins i tot, la Serra de Tramuntana de Mallorca. Mirant de nou el camí es descobreix la vegetació on hi destaca, com a espècie autòctona, el Margalló, palmera de tall baix que domina en tota la contrada. Tot aquest ventall de coneixement natural en un indret impressionant, com és el Massís del Garraf, es pot adquirir sense assolir grans alçades.

Totes les inscripcions -1.500- han estat exhaurides per a la marxa d’enguany.

Recorregut

Us presentem el recorregut de la Marxa del Garraf en les dues modalitats: G21 i G45

NOVETAT: AQUEST ANY 2013 SERÀ LA DARRERA EDICIÓ AMB L’ACTUAL RECORREGUT. La propera edició la G45 tindrà algunes varicions PARCIALS per millorar la qualitat del recorregut i de la ubicació dels avituallaments.

El recorregut amb sortida i arribada a la plaça Balmes (al costat de l’ajuntament) de Gavà es realitza amb el sentit de les agulles del rellotge.

Us mostrem el recorregut  de la G45 en tres trams: – Tram Gavà – Garraf  – Tram Garraf – La Clota – Tram La Clota – Gavà

Dades tècniques de la Garraf 45  Hora de sortida: de 6 h. a 6.30 h.  Distància: 45 quilòmetres  Desnivells: +1607m (total acumulat 3214m)  Temps màxim: 12 hores  Controls de pas i avituallaments: sortida, arribada i sis punts entremig.

Dades tècniques de la Garraf 21  Hora de sortida: de 8 h a 8.30 h.  Distància: 21 quilòmetres  Desnivells: +850 m (total acumulat 1700 m)  Temps màxim: 7 hores  Controls de pas i avituallaments: sortida, arribada i dos punts entremig.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here