Avui a les 11 h, tindrà lloc una nova prova d’activació de la sirena d’emergència per risc químic. A la comarca, sonaran les sirenes del Prat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Feliu i Viladecans. Es recomana a la població de les localitats seguir el protocol en cas d’accident real i tancar-se al seu domicili o edifici proper

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]mb motiu d’un simulacre d’accident, 84 sirenes de risc químic sonaran avui, a partir de les deu del matí, a 37 municipis de Catalunya. Concretament, a localitats de la Ribera d’Ebre, Tarragonès, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Occidental i Oriental, Bages i Val d’Aran. El so d’aquestes sirenes és perceptible en una àrea aproximada de 137 quilòmetres quadrats.

A través de la sirena s’emetran tres senyals d’alarma d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada. En acabar el simulacre es farà una valoració de l’efectivitat del Pla d’emergència del risc químic a Catalunya (Plaseqcat).

L’objectiu d’aquest exercici és comprovar el nivell auditiu i el bon funcionament de les sirenes i també donar a conèixer i familiaritzar la població amb els sons d’avís en cas d’accident químic per tal que pugui reaccionar en un cas real.

En una emergència real, en sentir el senyal d’alarma caldria tancar-se a casa o a l’edifici més proper fins que sonés la fi d’alarma.

El PlaseQCat és un pla especial d’emergència exterior del sector químic de Catalunya que permet preveure les normes d’actuació en cas de produir-se algun tipus d’accident en el sector químic.

La Direcció General de Protecció Civil fa cada any dues proves de so d’aquests sistemes d’avís. Aquesta serà la segona prova de l’any 2013 després de la que es va fer el passat 20 de març.

Les xarxes socials facilitaran el seguiment de la prova de risc químic

Des de fa dos anys, la DGPC ha incorporat les xarxes socials al seguiment de la prova de sirenes. A través del twitter @emergenciescat i del facebook de la DGPC seguirà en temps real el simulacre. Els ciutadans també es poden descarregar una aplicació especial per a smartphones on poder informar-se amb detall de la prova i rebre consells de seguretat.

Segons Raquel Canet, cap de la unitat de tecnologia de la DGPC, “aquests anys l’experiència ha estat un èxit i la participació dels seguidors d’aquest compte ha estat molt alta i activa”.

Des de fa setmanes, @emergenciescat informa de la realització de la prova i dels consells d’autoprotecció a seguir en cas de sentir les sirenes d’avís a la població. “Un dels objectius principals de les proves de sirenes i les seves campanyes de comunicació es difondre la informació sobre el que són les sirenes, com i quan funcionen i què han de fer els ciutadans en cas de que sonin per una emergència química real”, diu Canet.

Campanyes PLASEQCAT Baix Llobregat:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here