El pacte posa de manifest que “no hi ha indicis reals ni palpables de canvi de tendència econòmica”. L’Acord concreta línies de treball municipals un cop aprovats conjuntament els pressupostos pel 2014

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l govern municipal de Cornellà de Llobregat, amb majoria absoluta del PSC, i el grup d’ICV-EUiA han signat un acord per “sumar complicitats i accions” per “pal·liar les conseqüències de la crisi i reforçar els serveis públics”, segons ha explicat l’alcalde de la localitat, Antoni Balmón.

L’acord és un pacte de bones intencions entre els dos partits polítics que sempre s’han caracteritzat per buscar consens i diàleg, tot i que el PSC està al govern i ICV-EUiA, a l’oposició. Un exemple és la seva implicació en projectes de ciutat com l’Acord Social o el consens assolit en temes com els pressupostos municipals pel 2014 que han aprovat tots dos.

El pacte estableix, per exemple, fomentar que “les empreses locals contractin aturats de Cornellà mitjançant convenis i subvencions”. També s’acorda “destinar els ingressos no previstos a les partides destinades a l’atenció social”.  Tot plegat, accions per dinamitzar el teixit comercial i buscar inversions pel municipi que generin activitat econòmica.

L’objectiu és que aquestes propostes pal·lïin els efectes de la crisi per tal de fer seguiment dels compliments adquirits en aquest acord. L’objectiu és definir accions segons evolucioni la situació actual i la ciutat.

El document, signat aquest dimarts per l’alcalde Antoni Balmón (PSC) i pel cap de llista d’ICV-EUiA, Arnau Funes, posa de manifest que “no hi ha indicis reals ni palpables de canvi de tendència econòmica”.

Aquest acord marca una nova etapa política municipal, però cal aclarir que sense canvis en l’organigrama municipal. Els socialistes seguiran governant amb majoria absoluta i ICV-EUiA seguirà com a grup de l’oposició. Per tant, tampoc hi hauran canvis en les carpetes regidorials.

Funes ha explicat que “ha estat el nostres grup municipal qui ha portat al Ple de Cornellà la ILP per la Renda Garantida o el Mínim vital, la suspensió dels desnonaments o la creació del Fons Social d’habitatge, la Pujada de tarifes d’ATM, la necessitat d’una nova Llei Barris, el cobrament de l’IBI a l’església, l’increment de la Freqüència de la Línia R4 de RENFE, la lluita contra Eurovegas, les reclamacions a Estat i Generalitat de més suport a les escoles bressol, més recursos pel PIRMI, o més Beques Menjador, o darrerament un acord per fer un tricentenari dels fets de 1714 pedagògic i rigorós.”

Elr egidor ecosocialista també ha afegit que “cal dir que el PSC en quests primers anys de mandat s’ha posicionat majoritàriament a favor de les nostres mocions i propostes fent front comú davant la resta de grups situats a la dreta ideológica”.

Els eixos generals de l’acord són:

1. Continuar reforçant l’Acord Social contra la Crisi signat l’any 2012 i posar els recursos econòmics suficients.

2. Generar més oportunitats econòmiques i laborals: Plans d’Ocupació, Zona econòmica especial, paper Procornellà, suport comerç i emprenedors,..

3. Garantir la cohesió social i generar oportunitats socials, culturals i educatives: Beques i ajuts, Oficina Habitatge, suport infància, taxes progressives.

4. Apostar per la formació com a via de promoció social: Millora FP i formació bàsica, evitar abandonaments

5. Protegir i promocionar el patrimoni de la ciutat.

6. Seguir ampliant la governança i el debat públic.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here