És el primer cop que un poeta en llengua catalana rep la distinció. El santjustenc l’ha rebut juntament amb el poeta mexicà José Emilio Pacheco, i és que és un premi que s’atorga cada any a un poeta mexicà i a un altre del món llatí. La cerimònia de lliurament del premi es farà el 10 de novembre, en el marc de la Quinzena Trobada de Poetes del Món Llatí, que se celebrarà als estats d’Aguascalientes i San Luís Potosí, al centre de Mèxic

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l poeta de Sant Just Desvern, Joan Margarit, considerat com una de les màximes figures de la poesia catalana, és autor de més de 30 llibres. El 2008 va rebre el Premi Nacional de Poesia i el de Literatura de la Generalitat, tots dos per Casa de misericòrdia i també el Premi Rosalía de Castro a la seva obra completa.

El Premi de Poesia del Món Llatí està valorat en uns 7.000 euros i es va crear l’any 2007 per reconèixer la trajectòria del poeta i promotor cultural mexicà Víctor Sandoval. Joan Margarit ha assegurat a ‘La Penya del Morro’ que rep aquest guardó amb dos sentiments oposats: gosadia i humilitat.

Margarit rep la distinció juntament amb el poeta mexicà José Emilio Pacheco, a qui Margarit ja coneixia i seguia. Aquest guardó que li han concedit des del país llatinoamericà ha fet reflexionar al poeta santjustenc sobre el fet de ser català i que li hagin atorgat un premi en un país de parla hispana.

Aquest mes d’octubre Margarit ha estat el protagonista de la Setmana de la Poesia de Sant Cugat del Vallès i dilluns mateix marxa a Mèxic a fer tres recitals poètics. Per ell, els recitals són una part molt important de la poesia.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here