Organitzades pel Gremi d’Hostaleria de Castelldefels, les Trobades es van celebrar el passat 4 de novembre al palau de congressos de l’Hotel Don Jaime de la localitat baixllobregatina.  La jornada va acollir la conferència del “Cuiner de l’any”, Albert Marimón i va servir també per lliurar diferents premis i guardons del món gastronòmic local que cada any atorga el Gremi i la revista local “La Voz”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l passat 4 de novembre, el palau de congressos de l’Hotel don Jaime va ser l’escenari de les Trobades Gastronòmiques del Baix Llobregat que cada any organitza el Gremi d’Hostaleria de Castelldefels, amb la col·laboració de l’Ajuntament i la coordinació de la revista local “La Voz”. La cita gastronòmica i epíleg de la Mostra de Cuina de Castelldefels, que arribava a la desena edició, va servir també per lliurar diferents premis i guardons del món gastronòmic local que cada any atorga el Gremi i “La Voz”.

El plat fort de les Trobades va ser la conferència a càrrec d’Albert Marimon, xef del Restaurant La Cava de Tàrrega, triat com a Cuiner de l’any 2013 pel prestigiós Fòrum Gastronòmic de Girona pel seu talent, esperit emprenedor i una sensibilitat especial envers la cuina sostenible. Una sensibilitat que es reflecteix no només en la seva personalitat sinó també en els seus plats. Marimón, acompanyat del seu equip, va advocar per la cuina de proximitat i va animar als restauradors a utilitzar els productes de la terra per a les seves propostes culinàries.

Una apologia a la que es va unir també l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, en tancar l’acte. “Hem d’apostar per la gastronomia local i de proximitat perquè en tenim productes de molta qualitat a la nostra comarca. Però aquesta filosofia l’hem d’estendre també a tots els àmbits de proximitat, comerç local, oci local…, apostar per tot el que ofereix Castelldefels perquè és així com ajudem a regenerar l’economia de la nostra ciutat”. De la mateixa manera, Reyes va voler agrair i enaltir el treball “magnífic” que el sector de la restauració i l’hoteleria fa per Castelldefels i la seva promoció turística i qualitat de vida: “la ciutat té un deute etern amb vosaltres”.

També el president del Gremi d’Hostaleria, Manuel Ángel Ortiz, va voler agrair en la seva intervenció el treball dels hostalers i restauradors de la ciutat i el seu recolzament en les diferents iniciatives i campanyes engegades pel Gremi, tant en les tradicionals com en les més innovadores, que han permès regenerar i modernitzar el sector.

Precisament en el marc d’aquestes iniciatives, en el transcurs de les Trobades es va procedir al lliurament dels reconeixements de la sisena Ruta de Tapes per Castelldefels, del 3er Passaport Gastronòmic Gourmet, els “Tenedores de Oro 2013”, la distinció als participants de la Mostra de Cuina i diferents distincions a col·laboradors i patrocinadors.

L’acte va estar conduït i amenitzat pel grup local de teatre Paranoia Teatre i es va comptar amb un càtering cortesia del Grup Soteras i pernil ibèric de la casa Galiot.

 

Font: Ràdio Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here