El deute, de quatre mesos, ascendeix fins als 416 milions d’euros. Per avui s’ha establert un mínim de centres que restaran oberts, qui vulgui consultar quin és el seu centre més proper, pot trucar al CatSalut Respon 061 o consultar al web del Canal Salut. Montoro va abordar ahir la qüestió amb els farmacèutics i va desencallar el pla de proveïdors, fet però, que no va servir per aturar la tancada

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya han anunciat un nou tancament per dijous que ve al matí per denunciar els quatre mesos d’endarreriment en els pagaments. Aquest dimarts estava previst que s’abonessin els medicaments del mes de setembre, però els diners no han arribat i el deute ascendeix fins als 416 milions d’euros.

En concret, les farmàcies tenen pendent el cobrament dels mesos de novembre i desembre del 2012, del maig del 2013 i el setembre. Els farmacèutics ja van fer un tancament patronal el 25 d’octubre del 2012, en aquest cas tot el dia i que va tenir un seguiment del 80%, segons el col·lectiu.

El Departament de Salut ha informat a través d’un comunicat que garantirà farmàcies obertes aquest dijous per atendre el servei d’urgència en motiu del tancament convocat pels professionals del sector durant l’horari d’atenció al públic de matí. D’aquesta manera queden establertes les mesures necessàries per tal de garantir l’assistència farmacèutica a la població.

La resolució de 6 de novembre de 2013, estableix que, com a mínim, han de romandre obertes al públic ” aquelles oficines que ja tinguessin assignat el torn per atendre el servei d’urgència”. Els ciutadans que vulguin consultar quines farmàcies estan obertes, poden trucar al CatSalut Respon 061 o consultar al web del Canal Salut.

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va prometre ahir als representants del sector farmacèutic de Catalunya que la setmana vinent començaran a cobrar directament de l’Estat les factures pendents de la Generalitat, de la mateixa manera que ho faran la resta d’empreses i autònoms amb factures pendents de cobrar en el marc de la tercera fase del pla de proveïdors.

Fonts del Ministeri d’Hisenda han apuntat que aquest dijous la Comissió Delegada d’Afers Econòmics farà l’últim pas previ a l’activació de la línia ICO d’aquestes partides: la fixació del tipus d’interès amb què s’emet, de manera que entre la setmana que ve i l’últim dia de novembre tots els proveïdors “hauran cobrat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here