L’establiment reneix de la mà d’una cooperativa després que la crisi obligués al seu fundador a tancar fa uns mesos.El nou equip promotor, on continua vinculat el fundador Jordi Vicente, ha organitzat aquest dissabte un matí d’activitats davant del local per celebrar la bona nova

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a històrica llibreria ‘Els Nou Rals’ de Viladecans reobrirà demà dissabte les seves portes, a partir de les 10.30 hores al local habitual, ubicat al carrer Sant Joan número 19, en ple centre històric d’aquest municipi del Baix Llobregat.

La reobertura arriba després d’alguns mesos tancada pels efectes de la crisi i per l’esgotament acumulat per part del seu fundador, Jordi Vicente, després de 30 anys d’activitat incessant. L’establiment, que el seu fundador va haver de tancar fa uns mesos després de 30 anys d’activitat per culpa de la crisi, reneix ara de la mà d’un grup de quatre persones, inclòs el propietari, organitzats en cooperativa.

La llibreria encara ara una nova etapa gràcies a l’empenta de l’Anna Bordas, la Rosa Agustí i en Ricard Caba que, juntament amb el mateix Vicente, han constituït una cooperativa per tornar a donar vida i un aire nou a Els Nou Rals, que podrà continuar
essent un dels pals de paller de la cultura a Viladecans.

La notícia ha estat molt ben rebuda per gran part de la població, tal com s’ha posat de manifest en les darreres setmanes a través de les xarxes socials. No en va, el passat mes de març la llibreria va acollir la primera cash mob del Baix Llobregat, impulsada per
diversos clients amb l’objectiu de donar un cop de mà al negoci davant les dificultats per les que travessava.

Precisament d’aquell afany compartit i de la il·lusió perquè mantingués les portes obertes n’ha sorgit aquesta nova iniciativa que pretén revitalitzar la vida cultural de Viladecans, amb nous serveis i un enfocament més centrat en el públic infantil i familiar, sense oblidar els referents que han caracteritzat la llibreria fins ara.

Per celebrar la bona nova l’equip promotor ha organitzat diverses activitats per aquest dissabte al matí davant del local. Hi haurà sessió de contacontes a càrrec de Meritxell Martínez i Meritxell Sabater, la presentació del llibre “La mort del censor” de Jordi Sierra i Fabra, així com actuacions de cultura popular amb els timbalers de Viladecans, els Castellers de Viladecans i el grup de timbalers Sonaquetomba de Gavà.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here