Begues celebrarà la primera fira d’aquest producte, amb l’objectiu de convertir la localitat baixllobregatina en un referent de la difusió del coneixement sobre aquest producte. A més, hi haurà l’actuació castellera dels Encantats i espais dedicats a la gastronomia, entre d’altres. Per la seva banda, Esparreguera celebra la seva coneguda Fira de Productors Artesans. En aquesta 8ª edició l’ofici convidat seran els cervesers

Begues

Des de les 11 h fins a les 23 h, es podran degustar al passeig de l’Església les cerveses de diferents empreses productores de tot catalunya. En total, hi haurà prop de 40 varietats d’aquest producte.

Hi haurà actuacions de la colla castellera d’Els Encantats i es podran tasta diversos menjars de proximitat. A l’esdeveniment, també hi participarà l’Associació d’Artesans de Begues i es farà una masterclass de Zumba Fitness.

A més, el Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l’Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG) presentarà el llibre Guia de cerveses artesanes.

Cal recordar que ha estat precisament a la localitat de Begues, on s’ha trobat la cervesa més antiga d’Europa. Arqueòlegs de la Universitat de Barcelona van arribar a la conclusió, després d’estudiar els sediments que es van trobar al fons d’un recipient del jaciment de Can Sadurní, que fa aproximadament 5000 anys, la comunitat agrícola que vivia en allò que avui és Begues, elaborava cervesa.

Esparreguera

esparregueracervesaAquest dissabte 9 de novembre, la 8a edició de la fira d’artesans us oferirà ceràmica, flors i plantes, joies, tèxtil, esmalts, vitralls, embotits, oli, productes hortícoles, ratafia i sobretot, cervesa artesana.

A la Plaça de la Pagesia, de 12 a 18 hores, totes les persones que s’hi acostin podran gaudir del Tast de Cervesa Artesana “Tradició i consum responsable” a càrrec dels Amics de la Cervesa d’Esparreguera.

Un grup de productors cervesers d’Esparreguera i poblacions veïnes mostraran com és la cervesa elaborada amb mètodes i receptes de fa centenars d’anys. Aquest producte d’alta qualitat gastronòmica, natural i amb gran varietat de colors, aromes i gustos, permet que cadascú trobi la seva.

L’aforament és limitat, per tant qui desitgi participar-hi haurà de comprar el tiquet corresponent al punt de venda ubicat a la Plaça de la Pagesia. Aquest tiquet inclourà un got de vidre representatiu d’aquesta primera mostra de cervesa artesana a Esparreguera.

El programa de la fira permetrà també gaudir de la música que amenitzarà la fira en horari de matí d’11 a 2/4 d’1 del migdia i en horari de tarda a càrrec dels grups esparreguerins N’Estic fart Band (Blues i Jazz), Electric Rain (rock, blues i hard-rock) i Birra Lliure (heavy metal).

Els infants tindran la possibilitat de participar als Jocs tradicionals que l’Esplai la Lluna durà a terme de les 11 del matí a l’1 del migdia a la plaça de la Constitució.

A la mateixa plaça, l’Escola municipal d’arts plàstiques oferirà la possibilitat de recuperar les cadires de “la iaia” (cadires de cul de boga). Qui n’estigui interessat només caldrà que porti una cadira sense cul, un ganivet i un estri de fusta (un mànec d’alguna cosa…) per a empènyer la boga.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here