L’intercanvi de serveis s’ha posat en marxa aquesta mateixa semana

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’AMPA de l’escola pública Arquitecte Gaudí de Sant Feliu de Llobregat ha posat en marxa aquesta setmana un Banc del temps, projecte que neix amb l’objectiu de fomentar la relació i la integració de les famílies del centre.

El banc preveu que pares, mares i professorat intercanviïn el seu temps per donar i rebre serveis, sempre de forma desinteressada. La idea és crear una xarxa d’ajuda i solidaritat a partir de l’oferta i demanda de serveis que s’intercanvien utilitzant l’hora com a moneda de canvi.

Tot i que els adults han de ser els titulars dels comptes del banc del temps, qualsevol membre de la família pot beneficiar-se dels serveis que s’ofereixen. Així per exemple, una mare pot oferir una classe de guitarra i a canvi rebre l’ajuda d’una persona per fer la declaració de renda, o bé pot cedir el servei al seus fills/es, avis/àvies, tiets/tietes, etc.

La varietat de serveis del banc anirà en funció de les habilitats i preferències dels seus membres. L’objectiu és que pares i mares pensin en les seves destreses en àmbits com bricolatge, formació, entreteniment, cura del cos o atenció a les persones, entre altres. Alhora, per tal de facilitar la participació a tothom, es poden aconseguir hores d’intercanvi col·laborant amb l’AMPA, per exemple en l’organització de festes i altres esdeveniments.

En la fase inicial del projecte ja s’han posat en marxa algunes activitats obertes a grups com ara classes de conversa en anglès, guitarra, sevillanes, dansa del ventre i teatre.

Un projecte amb premi

 

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, a través del projecte Sant Feliu On Line, va atorgar el juliol passat el tercer premi Sant Feliu Ciutat Digital 2013 en la categoria de millors projectes d’introducció de les TIC al Banc del temps del Gaudí (www.bancdeltempsampagaudi.webnode.es).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here