El Consell de Dones, en col·laboració amb tots els ajuntaments de la comarca, organitza en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la campanya “El Baix Llobregat contra la violència masclista”. Durant aquest mes es realitzaran xerrades i actes contra la violencia, en especial la I Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista, del proper diumenge 24 de novembre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]s tracta d’una campanya comarcal que pretén sensibilitzar, denunciar i reivindicar els drets de totes les dones i infants a viure i créixer sense por, i del deure d’aquesta societat de lluitar per a l’eradicació de la violència masclista. Aquest any la campanya inclou tres accions unitàries comarcals amb un missatge clar i contundent de rebuig a la violència masclista.

La primera de les activitats tindrà lloc el proper dimecres 13 de novembre a les 16.00 h a la seu del Consell Comarcal. Es tracta d’una jornada en què s’analitzarà el paper dels Jutjats de Violència contra les Dones des de la seva creació, a més de donar a conèixer com s’estan abordant els casos des dels diferents serveis, fent especial atenció a l’àmbit jurídic i policial.

Comptarà amb la intervenció de Inmaculada Montalbán Huertas, magistrada i vocal del Consejo General del Poder Judicial i presidenta de l’Observatorio Contra la Violencia Doméstica y de Género, Alba Alfageme Casanova, coordinadora de la Unitat de Suport a l’Atenció a les Víctimes (USAV), de la Direcció General de l’Administració de Seguretat del departament d’Interior, i Maite Estrach Roca, jurista del SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada) Baix Llobregat, de la Generalitat de Catalunya.

Cartell Marxa CCDiumenge 24 de novembre, tindrà lloc la I Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista, amb sortida des dels diferents municipis de la comarca i amb arribada prevista a les 12.00 h. al Parc de Torreblanca, amb un acte central en què es llegirà un manifest contra la violència masclista.

Al mateix temps, es manté la campanya “Talla ja!”  en un espai web amb imatges i missatges contra la la violència masclista. Enguany, com a novetat, s’incorporen vídeos realitzats per joves de la comarca.

Totes les entitats i institucions que participen en l’organització de les activitats d’aquest any volen destacar l’important esforç de tots els ajuntaments de la comarca en les accions i en la lluita contra la violència masclista.

Trobareu tota la informació de la campanya clicant aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here