La zona d’aparcament de pagament de la platja, que entrarà en servei el proper estiu, costarà 3 € per tota la temporada per als vehicles residents al municipi. El ple també va aprovar que els comerços pratencs no paguin taxa de residus el 2014

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Ple municipal de l’Ajuntament del Prat del 6 de novembre va aprovar inicialment les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2014, amb els vots favorables dels grups de l’equip de govern, ICV – EUiA i PSC, i l’abstenció de PP i CiU. L’oposició presentarà esmenes abans de la seva ratificació el proper mes de desembre.

Les taxes de l’any que ve preveuen un increment de fins l’1% de l’Impost de Béns d’Immobles, l’IBI, tant de naturalesa urbana com rústica i el de béns especials com són el Port i l’Aeroport.

D’altra banda, com a novetat s’inclou una bonificació del 100% en la Taxa de Recollida i Gestió de Residus comercials per als establiments comercials de superfície igual o inferior a 300 metres quadrats. D’aquesta mesura es beneficiaran pràcticament tota la xarxa comercial de la ciutat: dels gairebé 1.880 comerços, tan sols 200 hauran de continuar pagant aquest impost.

Els punts més destacats dels impostos, taxes i preus per a l’any vinent són els següents:

– Per primera vegada es bonificarà el 100% de la Taxa de Recollida i Gestió de Residus comercials per als establiments de superfície igual o inferior a 300 m2.
– Per quart any consecutiu, les persones que inicien una activitat econòmica estaran exemptes de tributació. També gaudiran d’aquesta bonificació les persones físiques que portin un any sense exercir cap activitat econòmica i la reprenguin.

– Es crea una zona de pàrquing de pagament a la platja, que per a residents al Prat serà de 3 euros per a tota la temporada. La zona blava d’aparcament a la ciutat pujarà gairebé un 10%.

– L’IBI (Impost de Béns Immobles) s’incrementarà un 0,9%. Les famílies nombroses tindran una bonificació sempre que el valor cadastral no superi els 64.000 €.

– Les taxes de les escoles bressol municipals es congelaran i es quedaran de 155 € en horari complet i 108 € en horari reduït.

– Les taxes de les instal·lacions esportives s’incrementaran fins a un màxim del 2,6%, fet que suposarà que els abonaments pujaran fins a un euro respecte dels actuals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here