Segons  l’informe mensual d’atur registrat del mes d’octubre de 2013 de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, aquest mes l’atur registrat ha pujat en 818 persones, fins a un total de 70.623 que suposen una taxa d’atur registrat del 16,6%. L’augment s’ha donat tant en el cas dels homes (+637 aturats) com de les dones (+181). La taxa d’atur registrat de les dones de la comarca es situa per sobre de la masculina (18,3% dones, 15,0% homes)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]finals del mes d’octubre, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 70.623 persones, augmentant respecte el mes anterior en 818 (+1,2%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del 16,6%. Es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya.

En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat és de 1.086 persones menys respecte a octubre de 2012.

L’augment de l’atur del mes d’octubre s’ha observat tan en dones com en homes, tot i que ha estat més acusat entre els homes (637 més) que entre les dones (181 més). Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (18,3% davant el 15,0%).

Per edats, aquest mes augmenta l’atur en tots els grups d’edat, però especialment entre els més grans de 44 anys que incrementa en 362 les persones aturades registrades.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur augmenta sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació en el comerç, restauració o hoteleria i les que s’ocupaven en els serveis a la producció. Tot i això, disminueix el grup de persones aturades provinents de l’educació i del sector de la construcció. Respecte l’octubre de 2012 destaca la disminució de les persones aturades provinents de la construcció i del sector industrial.

Per localitats, Sant Vicenç dels Horts (21,1%) i Martorell (19,2%) encapçalen el llistat de les ciutats baixllobregatines amb més atur registrat, mentre que Sant Just Desvern (10%), Begues (11,5%) i Collbató (11,5%), tanquen la llista.

 

Consulta l’Informe complert seguint aquest enllaç

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here