Entre el 15 de novembre i el 15 de desembre, culminant a la Fira Avícola, l’Associació de Gastronomia i Turisme del Prat i el Baix Llobregat (AGT) prepara una nova edició del QuintoTapa Pota Blava. Una ruta que serà tota una experiència gastronòmica en què s’aposta pels productes de proximitat, i oferida per trenta-dos establiments de la ciutat baixllobregatina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esprés de l’èxit de les darreres Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat, que complien la seva quarta edició, i de l’últim QuintoTapa 2012, l’Associació de Gastronomia i Turisme del Prat i el Baix Llobregat (AGT) torna amb una nova edició del QuintoTapa Pota Blava; amb el patrocini d’Estrella Damm i la col·laboració de l’Ajuntament del Prat, Rúbrica Produccions, Viu El Prat i Lambada Estudio.

Aquesta ruta és una experiència gastronòmica que fomenta la participació de la resta de sectors comercials de la ciutat, donant valor a la imatge de la ciutat i generant economia productiva. Enguany participaran 32 bars i restaurants del Prat (una dotzena més que l’edició 2012, amb més de 25.000 tapes venudes), i es podran tastar diferents tapes, amb l’objectiu de dinamitzar i promoure la restauració local i el producte de qualitat autòcton, el Pota Blava (que serà el protagonista d’aquesta edició), la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Més premis i el Fira Tapa

Els bars i restaurants que participen faran una doble proposta de degustació: la tapa Pota Blava (de 3,5 euros) i la tapa especialitat de la casa (de 2,5 euros) amb un Quinto Estrella Damm. Totes dues propostes a un preu econòmic i unificat per a tots els establiments participants. AGT segueix així amb l’aposta per reforçar i millorar l’oferta gastronòmica local.

Amb la intenció de continuar donant suport a restauradors i clients, la Ruta QuintoTapa vol atorgar diferents premis durant la ruta. Per motivar que els clients facin ciutat, la ruta d’enguany ha dividit El Prat en quatre zones i sobre aquesta divisió, i utilitzant la cartilla de participació, hi ha diferents premis segons la quantitat de tapes consumides a cada zona i segons les zones recorregudes: el QuintoTapa instaura el Tapaport Or, Tapaport Argent i un premi per als que facin fotografies amb l’Instagram, una xarxa social que tindrà un especial protagonisme.

El restaurador també tindrà protagonisme. Continua el premi a la millor tapa per votació popular, però el patrocinador de la ruta atorgarà un premi de Qualitat Gastronòmica seleccionada per un jurat d’escola de gastronomia, escollida durant un acte dins la Fira Avícola. S’ha introduït la modalitat de premi al millor cambrer, per motivar també una excel·lència en el servei que ofereixen bars i restaurants.

Finalment, els restauradors tenen l’opció d’oferir la Tapa Solidària. Les tapes assenyalades amb una identificació especial destinaran 0,1€ de cada tapa per a El Prat Solidari: el 50% serà per al Punt Solidari i un 50 % a un projecte d’El Prat Solidari (un àpat diari per als nens i nenes d’escoles bressol dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf).

QuintoTapa Pota Blava tindrà un final de ruta molt especial. Coincidint amb la Fira Avícola Raça Prat dels propers 13, 14 i 15 de desembre, AGT organitzarà el Fira Tapa al Pavelló Gastronòmic, on tindran un espai reservat els restauradors participants de la Ruta, que podran oferir la seva oferta del QuintoTapa en aquest espai emblemàtic de la Fira.

Innovació i xarxes socials com a aposta del projecte

Novament la comunicació 2.0 tindrà un protagonisme fonamental. Els organitzadors posaran en marxa un web propi (www.quintotapa.cat) on, mitjançant un mapa de la ciutat, els establiments participants estaran geolocalitzats i es podrà accedir a tota la informació de l’oferta de tapes dels establiments.

A més a més, la web actua com a portal de referència a través del qual es podrà accedir als diferents perfils de les xarxes socials de Facebook, Twitter, Instagram i Social FourSquare d’AGT.

Establiments participants:

As de copas · Axarquía · Banzai Sushi · Bar Oeste · Ca la Tata · Casino Café · Casa Ramón · Cèntric Gastrobar · Centro extremeño Ruta de la Plata  · Chez Lounge · Dolmar · El Corralillo · John Duck · La Castellana  · La Cova · La Lluna en un Cove · La Sal Marina · La Santa · Leiman’s · Mar i muntanya · Mesón El Cortijo · El Peixet · Ona Nuit · Pau Casals · Sinfonía · La Taverneta · 2 de Vins · La Font del Gall · La Font del Gall 2 · Cal Ramón · Capitán Garfio · Le Tigré Cakes

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here