A causa del Tifó a les Filipines, l’aeroport de la ciutat de Tacloban està pràcticament destruït i hi ha enormes dificultats per accedir a la zona. Acció contra la Fam va enviar ahir un segon carregament humanitari de 21 tones des de Lió. Quatre avions més sortiran en els propers dies

“La situació és terrible. He treballat ja en nombroses respostes d’emergència a tifons a les Filipines, però aquest és, amb diferència, el pitjor. La zona afectada és enorme! L’aeroport està pràcticament destruït, els militars estan tractant de muntar un campament provisional i facilitar l’accés a la pista per començar a distribuir l’ajuda”, explica des de les Filipines Maffy Sibol, tècnica d’aigua i sanejament d’Acció contra la Fam. Maffy va poder passar 24 hores en l’aeroport de Tacloban però va ser impossible accedir des d’allà a la ciutat.

Han volat des de Manila un logista, una infermera-nutricionista i un tècnic d’aigua i sanejament per organitzar l’arribada de les 21 tones de material d’aigua i sanejament enviades per la Xarxa Internacional Acció contra la Fam. Sabem que a la zona no hi ha electricitat, comunicacions, ni aigua potable ni aliments. “Els cooperants surten amb allò que tenen a sobre, pastilles de clor, una tenda de campanya i sacs de dormir, i aliments deshidratats, amb l’objectiu d’organitzar com abans i millor possible la recepció del material humanitari”, explica des de Manila Daniel Burgui, corresponsal de premsa d’Acció contra la Fam.

Davant la magnitud de la catàstrofe, Acció contra la Fam està mobilitzant un equip de suport de més de 30 persones des de les seves seus a Espanya i França, mentre els equips sobre el terreny a les illes de Cebú i Masbate, que treballen en la identificació de necessitats de la població afectada, adverteixen de l’escassetat d’aliments i aigua potable. L’equip d’Acció contra la Fam a les Filipines, on treballem des de 2000, es compon de més de 100 persones.

“Fonts i infraestructures d’aigua i sanejament han quedat inutilitzades. És necessari respondre urgentment a aquestes necessitats de la població amuntegada en els centres d’evacuació proveint-la amb aigua potable, kits d’higiene i serveis de sanejament, abans que a la caòtica situació se sumin problemes de salut com la diarrea, o fins i tot el còlera”, assenyala Mónica Acosta, responsable geogràfic a les Filipines.

Un segon avió va sortir ahir des de Lió amb una planta de tractament d’aigua, aigua potable, letrines d’emergència, utensilis de cuina, galledes, sabó, mantes, lones, etc. Quatre avions més partiran cap les Filipines en els propers dies.

Per col·laborar amb les persones damnificades per l’emergència a les Filipines

La Caixa 2100/3006/94/2200826398

Banc Santander 0049/0001/52/2410030007

Bankia 2038/1052/44/6000741510

Telèfon 900 100 822

 

Acció contra la Fam és una organització humanitària internacional i independent que combat la desnutrició infantil alhora que garanteix aigua i mitjans de vida segurs a les poblacions més vulnerables

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here