La seu del Consell acollirà la primera de les activitats que se celebraran entorn del 25N, Dia Internacional contra la violencia masclista; demà a les 16h. La jornada, “Violència Masclista, molt camí per fer. Anàlisi i reflexions de la realitat actual”, analitzarà el paper dels Jutjats de Violència contra les Dones i donarà a conèixer com s’estan abordant els casos des dels diferents serveis

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Consell de Dones del Baix Llobregat, en col·laboració amb tots els ajuntaments de la comarca, organitza durant tot el mes de novembre en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la campanya “El Baix Llobregat contra la violència masclista”.

Es tracta d’una campanya comarcal que pretén sensibilitzar, denunciar i reivindicar els drets de totes les dones i infants a viure i créixer sense por, i del deure d’aquesta societat de lluitar per a l’eradicació de la violència masclista. Aquest any la campanya inclou tres accions unitàries comarcals amb un missatge clar i contundent de rebuig a la violència masclista.

La primera de les activitats tindrà lloc avui dimecres 13 de novembre a les 16.00 h a la seu del Consell Comarcal. Es tracta d’una jornada en què s’analitzarà el paper dels Jutjats de Violència contra les Dones des de la seva creació, a més de donar a conèixer com s’estan abordant els casos des dels diferents serveis, fent especial atenció a l’àmbit jurídic i policial.

Comptarà amb la intervenció de Inmaculada Montalbán Huertas, magistrada i vocal del Consejo General del Poder Judicial i presidenta de l’Observatorio Contra la Violencia Doméstica y de Género, Alba Alfageme Casanova, coordinadora de la Unitat de Suport a l’Atenció a les Víctimes (USAV), de la Direcció General de l’Administració de Seguretat del departament d’Interior, i Maite Estrach Roca, jurista del SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada) Baix Llobregat, de la Generalitat de Catalunya.

PROGRAMA

16.00 h      Benvinguda, Joaquim Balsera Garcia, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

16.10 h      Alerta contra la violencia de género en tiempos difícilesInmaculada Montalbán Huertas, magistrada i vocal del Consejo General del Poder Judicial i presidenta de l’Observatorio Contra la Violencia Doméstica y de Género.

16.40 h      La seguretat de les dones. Una realiat pròpiaAlba Alfageme Casanova, coordinadora de la Unitat de Suport a l’Atenció a les Víctimes (USAV). Direcció General de l’Administració de Seguretat. Departament d’Interior. Generalitat de Catalunya.

17.00 h     Recomanacions i bones pràctiques en l’àmbit jurídic per a l’atenció a dones i infants que viuen situacions de violència masclistaMaite Estrach Roca, jurista del SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada) Baix Llobregat. Generalitat de Catalunya.

17.20 h     Torn obert de paraules.

17.50 h     Cloenda, Maria Soler Sala, consellera de les Dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Inscripcions

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here