El passat 5 de novembre elBaix.cat destapava la notícia. ICV de Viladecans denunciava al darrer ple municipal greus insults per part de PXC. El tinent d’alcalde ecosocialista va denunciar públicament l’actitud “hostil i de menyspreu constant” de PXC amb ICV. Era visible el malestar de l’organització per uns tweets relacionats amb la Doctrina Parot, però va declarar a elBaix.cat que aquest no era l’únic atac que havien rebut per la xarxa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n el ple d’octubre, Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) de Viladecans va mostrar el seu profund malestar davant l’actitud de confontació que Plataforma per Catalunya (PXC) presenta contra la seva formació política, sobretot amb atacs mitjançant les xarxes socials com Twitter.

El seu portaveu, José Luís Atienza, durant un debat sobre la Doctrina Parot, va fer públic el contingut d’un tweet “extremadament ofensiu i que supera els límits d’allò delictiu”, publicat des del perfil de Twitter oficial de PXC de Vildecans. El tweet era el següent:

Captura de pantalla del perfil de Twitter oficial de PXC Viladecans
Captura de pantalla del perfil de Twitter oficial de PXC Viladecans

En declaracions a elBaix.cat, Atienza també va mostrar el seu profund malestar per un altre tweet, igualment relacionat amb la Doctrina Parot, “davant del que jo crec que fins i tot podríem emprendre accions legals, ja que conté una acusació directa, acusant a ICV d’haver assassinat a 100 milions de persones”, explicava aleshores.

Aquest era el tweet del perfil oficial de PXC Viladecans, al que es referia el regidor ecosocialista:

Captura de pantalla del perfil de Twitter oficial de PXC Viladecans
Captura de pantalla del perfil de Twitter oficial de PXC Viladecans

Finalment, la formació ecosocialista ha decidit emprendre accions legals, tal i com Atienza va apuntar que podia pasar en les seves declaracions.

ICV ha interposat una querella contra PXC i contra el regidor d’aquesta formació a Viladecans, per un delicte d’injúries i calúmnies, i on es demana que els demandats s’excusin davant del compareixent havent d’explicar les raons que van portar-los a cometre tal acció, i que abonin l’import de 30.000€ en concepte de danys i perjudicis.

Els ecosocialises sol·liciten també, que els acusats reconeixin l’autoria dels comentaris exposats, i que aquests es van fer amb l’únic propòsit d’atemptar contra l’honor d’ICV i de la seva militancia. A més, les excuses també s’haurien de realitzar de manera pública, mitjançant la mateixa compte de Twitter.

Imatge del document oficial de la querella
Imatge del document oficial de la querella

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here