Els Castellers de Molins de Rei recuperen el 3 de 7 després de dos anys, mentre els Castellers d’Esparreguera rubriquen una de les seves millors diades amb un pilar de 5 aixecat per sota

Els Castellers d’Esparreguera

castesparregueraFundada el 1994, la colla ha assolit quasi tota la gamma de castells de set pisos, sent el seu màxim registre el 2 de 7 carregat. Han descarregat construccions com el 9 de 6 amb una sola enxaneta, el 3 de 6 aixecat per sota, el 4 de 7 amb l’agulla, el pilar de cinc sense mans i el 5 de 7 i han provat a plaça el pilar de 6. El nombre dels seus components s’ha estabilitzat en unes 150 persones.

En la vintena Diada de la colla, van començar amb dos bonics pilars de quatre descarregats sense cap mena de problema. A continuació va arribar el torn del quatre de set, amb la intenció de començar amb confiança amb el castell que més vegades han descarregat aquesta temporada (divuit amb aquesta). Tot i anar bastant deformat, van descarregar aquest quatre amb una mica més de feina de l’habitual però sense excessius ensurts.

A segona ronda van provar el quatre de set amb agulla, però els nervis els van fer tenir que desmuntar-lo després de patir alguna dificultat al pis dels baixos. Davant d’aquesta situació, el cap de colla va preferir deixar el quatre amb agulla per tercera ronda i l’alternativa va ser el tres de set. I l’estrategia va donar el seu resultat positiu ja que van aconseguir descarregar aquest castell sense massa dificultat tot i enlairar-lo amb més moviment del desitjat, el dotzè tres de set d’enguany.

A tercera ronda va tocar tornar a provar el quatre de set amb agulla, aquesta vegada amb la confiança d’haver descarregat dos castells de set anteriorment. El quatre es va aixecar molt maco de mides i molt parat, al mateix temps que el pilar anava agafant forma a dins del castell. Un cop carregat i després de l’entrada de l’enxaneta al pilar, l’estructura del quatre es va descarregar amb molt bon ritme per deixar despullat l’espadat enmig dels aplaudiments de la plaça.

Només quedava arrodonir l’actuació amb el tant desitjat pilar de cinc aixecat per sota, que tant s’havia resistit aquesta temporada. L’espectació era máxima i el pilar s’aixecà dolçament amb gran seguretat, fent bona l’encomiable feina realitzada als assajos per la pinya i el tronc fins arribar el gran moment de la carregada enmig de la sentida ovació del públic present a plaça.

Els Castellers d’Esparreguera han arribat a la xifra de 36 castells de set aquesta temporada 2013, que passa a la història de la colla no només per aquesta gran quantitat de castells de set, també per la gran quantitat de pilars de cinc, ni més ni menys que quinze, i per la consecució d’un castell inèdit per ells com és el set de set; i tot venint d’una temporada 2012 on només havien assolit dotze castells de set i dos pilars de cinc.

Els Matossers

matossersEls Matossers de Molins de Rei és una colla castellera fundada l’any 2002. El color de la camisa dels Matossers és el marró argila, fent referència al color d’un símbol de la vila com fou el Pont de Carles III anomenat tradicionalment “Pont de les quinze arcades”, que fou destruït per una riuada. L’escut de la colla, creat per Mercè Anducas, simbolitza un casteller enfilant-se sobre una roda de molí, el símbol inequívoc de la vila de Molins de Rei.

Durant l’11ª Diada Castellera, els Castellers de Molins de Rei van deixar la plaça amb un sabor agredolç. Malgrat aconseguir carregar i descarregar tots els castells que es van proposar, tots van ser castells que no pujaven dels sis pisos d’alçada, potser imbuits per la frustració que es va generar a la plaça a causa de la caiguda del 3 de 7 per sota, de la Jove de Barcelona.

Els Matossers, en aquesta Diada que celebrava el seu 11è aniversari, van realitzar primer, un 5 de 6 i seguidament un 4 de 6 amb agulla. Per culminar la jornada, els Matossers van fer dos pilars de quatre pisos. Però els castells de 7 s’escapaven, després de 2 anys de no aconseguir repetir la fita de carregar i descarregar un 3 de 7.

El gran moment per a la Colla es va presentar el passat cap de semana a Caldes, on finalment van aconseguir rubricar una molt bona temporada, recuperant el 3 de 7, i obrint la porta, de nou, a un pis més en les seves construccions.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here