8 persones aturades cornellanenques han estat contractades dins dels plans d’ocupació locals d’aquest 2013 per desenvolupar tasques de reforç com a professorat, en matèries com matemàtiques o comprensió lectora, entre d’altres. Són mestres amb titulació en pedagogia o magisteri que porten a terme una jornada laboral de més de cinc hores repartides entre els 19 centres escolars de Cornellà que han demanat la seva col·laboració

L’Ajuntament de Cornellà (PSC) ha contractat aquest novembre 8 Mestres en atur per desenvolupar classes de reforç en horari extraescolar sobre matèries bàsiques com matemàtiques o lectoescriptura als centres educatius de la ciutat, tant públics com concertats.

El projecte, de 6 mesos de durada, forma part dels plans d’ocupació municipals impulsats pel consistori per combatre l’atur amb una dotació anual de 2 milions d’euros i es preveu que beneficiï a 600 infants i joves en situació vulnerable.

“Volem combatre l’atur però també reforçar el model educatiu afectat per les retallades”, ha explicat la regidora d’Educació, Rocio García. El consistori ja treballa per repetir l’experiència el 2014 i 2015.

D’aquests 8 mestres, sis, treballen en escoles d’educació infantil i primària i la resta, dos més, en instituts de Cornellà; desenvolupant diverses tasques formatives de reforç escolar fora de les hores lectives.

L’objectiu de l’Ajuntament és reforçar la formació local arran de la reducció de mestres adjunts per les retallades en ensenyament. També es pretén reduir la fractura social derivada de la crisi econòmica.

Aquesta contractació de mestres forma part dels plans d’ocupació locals 2013 que tenen un pressupost de 2 milions d’euros per contractar 300 aturats de la localitat baixllobregatina.

Aquest projecte està dividit en cinc branques: els contractes laborals relacionats amb el manteniment i la conservació de l’espai públic, els contractes pel foment de civisme que es va desenvolupar aquest estiu amb cinc agents cívics; l’atenció a la gent gran, el reforç dels serveis municipals i aquests 8 contractes per a professors.

L’ajuntament ha aportat el 79% de la inversió i l’Àrea Metropolitana, el 21% restant. De cara al 2014 i 2015, Balmón ja ha confirmat el manteniment d’aquest plans d’ocupació que seguiran contractant cada any 300 aturats amb un pressupost també de 2 milions d’euros.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here