El Camp Municipal de Futbol Mariano de Sant Boi de Llobregat, l’Escola Bressol de Santa Coloma de Cervelló i el Centre de Promoció Econòmica de Viladecans, són els equipaments baixllobregatins que aplicaran aquest projecte europeu per a estalviar energia, del que ja es va fer una prova pilot a Cornellà

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, va presentar ahir el projecte Euronet 50/50 max als representants dels ajuntaments i responsables dels equipaments municipals que participaran en aquesta iniciativa d’estalvi energètic, a més de les 100 escoles i instituts de la demarcació de Barcelona que també l’aplicaran.

euronetpresentacioEuronet 50/50 max és un projecte europeu liderat per la Diputació de Barcelona que incentiva l’estalvi energètic en edificis públics a partir de l’aplicació de bones pràctiques en l’ús i la gestió de l’energia. La metodologia del 50/50 consisteix en introduir incentius econòmics a l’estalvi energètic aconseguit. L’ajuntament i l’equipament signen un document on el primer es compromet a retornar el 50% dels estalvis econòmics aconseguits i l’equipament es compromet a aplicar un conjunt de bones pràctiques i liderar el projecte.

La iniciativa parteix de l’experiència acumulada a molts centres educatius alemanys i de la prova pilot realitzada a 50 escoles de diversos països europeus entre els anys 2009-2012. Ara el nou projecte trasllada la metodologia 50/50 a 500 centres educatius (tant de primària com de secundària) i 48 equipaments municipals repartits entre les diferents regions de cada soci del projecte. En el conjunt de la demarcació de Barcelona, 100 escoles i instituts i 10 equipaments de més de 50 municipis diferents participaran en el projecte.

Els 10 equipaments que l’aplicaran són: la Piscina Municipal de Mataró, el Centre Cívic Francesc Macià de Terrassa, el Poliesportiu de Vacarisses, el Pavelló Municipal de l’Ametlla del Vallès, el Pavelló de Vilanova del Vallès, el Pavelló esportiu La Gamba de Vilafranca del Penedès, el Pavelló poliesportiu de Súria, el Camp Municipal de Futbol Mariano de Sant Boi de Llobregat, l’Escola Bressol de Santa Coloma de Cervelló i el Centre de Promoció Econòmica de Viladecans.

Durant la presentació, Rius va remarcar que el projecte Euronet 50/50 max serveix per “recuperar el sentit comú, que sembla que ens n’hem oblidat una mica. No estem parlant d’inversió. Aquí, qui fa l’esforç de canviar d’hàbit, té una recompensa”.

Mercè Rius va recordar també que la Diputació de Barcelona ja havia fet unes proves pilot d’estalvi energètic en equipaments municipals de Montmeló i Cornellà però ara, “gràcies al projecte, hi ha l’oportunitat d’aplicar-ho a d’altres municipis”. I va concloure dient que a més de les escoles, “hem volgut estendre aquesta metodologia de bones pràctiques d’estalvi energètic a d’altres equipaments perquè és important que aquests canvis d’hàbits es produeixin no només entre els escolars, sinó també en la vida quotidiana”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here