És un dels actes més destacats del Novembre Literari d’enguany. Tant a dins com a fora de l’Ateneu es faran diferents activitats en honor al poeta, en el seu centenari

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]emà, a partir de les 7 de la tarda, a la sala del Cinquantenari de l’Ateneu, hi haurà un cabaret amb el grup de teatre Xants d’Esterri d’Àneu, una presentació d’un llibre inèdit d’Espriu a càrrec del crític literari Sam Abrams, i un concert amb Toni Xuclà i Gemma Humet i amb la intervenció de l’actriu santjustenca Clara Segura.

El cabaret està dirigit per Roger Cònsul, director dels Contrapastorets de Sant Just, on també intervenen els Xants d’Esterri d’Àneu. Cònsul ha detallat a ‘La Penya del Morro’ alguns dels poemes que formaran part del cabaret espriuà.

La música també formarà part de l’espectacle amb el concert de Toni Xuclà i Gemma Humet, que han musicat els poemes d’Espriu i els han recollit en el disc “Amb música potser ho escoltaries millor”, que va veure la llum la primavera passada i que és el títol d’un poema d’Espriu. Xuclà considera que, en ocasions, la música ajuda a transmetre el missatge d’una poesia. Això sí, diu el músic que musicar un poema a vegades pot ser enganyós.

Al disc hi han participat cantants com Dolo Beltrán, Lidia Guevara i l’actriu santjustenca Clara Segura, que també intervindrà al recital aquest dissabte a l’Ateneu. L’entrada al Festival Espriu costarà 5 euros pel públic general i 4 pels socis i sòcies.

I diumenge, la SEAS organitza una Sortida matinal literària als Rocs de l’Avi de Llavaneres, dedicada a Espriu. Per participar-hi cal fer inscripció prèviament a l’entitat i la sortida costarà 4 euros amb 80 en cas de no tenir llicència federativa. Se sortirà a dos quarts de 8 del matí des del Parador.

El Festival Espriu serà l’acte més important del Novembre Literari aquesta setmana, però la que ve hi haurà més propostes culturals.

El dia 21 de novembre, Màrius Serra, últim Premi Sant Jordi, presentarà a l’Ateneu el seu llibre “Plans de futur”.

El dia 27, d’altra banda, al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès tindrà lloc una trobada de clubs de lectura que comptarà amb la representació teatral de l’obra “Adreça desconeguda” a càrrec de Lluís Homar i Eduard Fernàndez.

El Novembre Literari s’acabarà dissabte 30 de novembre, amb un recital poètic amb tast de vins a càrrec de Jaume Pons Alorda a l’Ateneu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here