PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet va organitzar ahir a Sant Feliu de Llobregat, aquesta trobada amb alcaldes i alcaldesses de la comarca per analitzar la situació econòmica i empresarial del territori i enfortir vincles entre els i les màxims representants de l’Administració local del territori i l’empresariat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a jornada va ser presidida per Ramón Pons, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, i va comptar amb la presència de Joaquim Balsera, president del Consell Comarcal i alcalde de Gavà; Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat; Lluís Tejedor, alcalde de El Prat de Llobregat; i Carles Ruiz, alcalde de Viladecans; entre d’altres personalitats.

Durant la trobada, Ramón Pons va comentar la situació econòmica actual deixant palès que les pimes pateixen des de fa massa anys “asfíxia financera, dilatació dels terminis de pagament, alta pressió fiscal, atonia del consum, etc.”. No obstant, també ha volgut ressaltar alguns aspectes positius que ja es detecten en l’economia com “la pujada de les exportacions, les millores en els índex de confiança empresarial o les noves inversions estrangeres al nostre país”.

Per la seva banda, Joaquim Balsera va fer una crida assenyalat que “una comarca amb el 10% del PIB, necessita més inversions”. El president del Consell Comarcal va destacar la importància que té el poder fer aquesta trobada anual i va defensar aquesta mecànica de treball que consisteix en “escoltar, intentar resoldre, i passar comptes d’allò que ens van demanar l’any anterior”, tot recordant que, per exemple, “moltes vegades se’ns demana des de Pimec que els ajuntaments tinguem més flexibilitat a l’hora d’implementar negocis o més possibilitats a l’hora de crear empreses en els nostres municipis, i moltes ciutats això ho han fet, així que és interessant que es produeixin aquest tipus de trobades per tal de poder explicar què és el que s’ha fet en el territori”.

Seguidament i amb l’objectiu de fomentar la competitivitat del teixit sòcio-econòmic del territori, la patronal va oferir el seu suport als ens locals a través de cinc línies fonamentals:

  1. Serveis directes per fomentar la competitivitat dels ens locals a través de formacions dirigides a totes les àrees funcionals com facilitant l’obtenció de la Certificació Energètica per als edificis públics i oferint jornades gratuïtes.
  2. Potenciar l’emprenedoria, la consolidació i el creixement empresarial mitjançant programes de suport personalitzat a emprenedors que estiguin en procés de creació d’un projecte empresarial i donant suport a les pimes per accedir a la contractació pública.
  3. Gestió i dinamització dels polígons industrials del territori.
  4. Suport als ajuntaments en matèria d’assessorament financer per a empreses i autònoms, així com diferents línies d’acció i suport a la internacionalització.
  5. Suport als empresaris i autònoms de la comarca amb dificultats, a través de la Fundació PIMEC.

PIMEC Baix Llobregat va presentar les propostes de les petites, mitjanes empreses i autònoms per poder ser més competitives i generar ocupació. En aquest sentit, va demanar la creació d’una borsa de treball d’àmbit comarcal, mancomunar serveis per estalviar despeses municipals, la signatura d’un manifest amb els ajuntaments per agilitzar els tràmits de llicències per a la constitució de noves empreses als seus municipis, signatura amb els ajuntament d’un codi de bones pràctiques de terminis de pagament i, molt especialment, es va demanar als municipis que, davant la creixent pressió fiscal que hi hagut en els darrers anys, féssin un esforç per congelar o baixar els impostos i taxes municipals de tot tipus al 2014.

Ramón Pons va presentar les línies generals d’aquestes propostes; Joan Soler, membre de la Comissió Executiva, va parlar de l’àmbit d’infraestructures; Maria Carme Casanovas, membre del Consell del Baix Llobregat de PIMEC Comerç va parlar de l’àmbit del comerç, i Miquel Camps, president de PIMEC Joves Empresaris, de la situació especial de les noves generacions empresarials, ressaltant que “és molt important que evitem que els projectes empresarial viables no tinguin sortida”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here