El recurs, interposat al jutjat contenciós-administratiu número 14 de Barcelona, demanda el consistori municipal beguetà pel pagament de la quota del 2012 a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Aquesta denúncia se suma a les ja interposades, per causes similars, a Corbera, Collbató, Torrelles i Molins de Rei

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l juny passat, la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, va demanar a l’alcaldessa de la localitat baixllobregatina, Mercè Esteve, que li enviés en un termini de 20 dies el text signat entre l’Ajuntament i l’AMI en què s’estipula la quota anual (745€) o qualsevol  altra partida destinada a aquesta entitat.

La demanda interposada a Begues
La demanda interposada a Begues

Aquest requeriment estava basat en un informe de l’Advocacia de l’Estat que recull una sentència del Tribunal Suprem del 2006 sobre la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local i que explicita que els ajuntaments no poden posar els seus potestats al servei d’idees o projectes polítics determinats que promoguin l’autodeterminació.

El 26 de setembre passat, es va enviar un escrit a la Delegació del Govern explicant quin havia estat el pagament de la quota. Arran d’aquest escrit, s’ha procedit a formalitzar al demanda.

Begues forma part de l’AMI des de la tardor del 2011, i ha pagat una única quota a l’entitat, la del 2012. El 29 de maig el Ple Municipal va aprovar una moció per declarar la delegada del govern espanyol persona non grata.

Aquesta denuncia se suma a una llarga llista de municipis baixllobregatins denunciats per causes similars:

  • Per demandar la sobirania fiscal: Molins de Rei i Torrelles
  • Per un conflicte amb la bandera espanyola: Begues, Collbató i Corbera
  • Per declarar-se territori català lliure i sobirà: Corbera (causa desestimada pel Contenciós número 9 de Barcelona) i Collbató (causa desestimada pel Contenciós número 17 de Barcelona)
  • Pel pagament de quotes a l’AMI: Begues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here