La setmana passada, el conjunt de grups parlamentaris a instàncies del PSC, van aprovar en seu parlamentària una nova cartera de serveis del centre la Solana de Sant Andreu de la Barca, per a que esdevingui un centre d’alta resolució i es millori l’atenció al pacient;  i una nova cartera de serveis per garantir el diagnòstic i el tractament dels pacients aguts, subaguts i pacients crònics al centre de salut El Serral de Sant Vicenç dels Horts

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons el PSC del Baix Llobregat, “a la comarca es resolen el 99% dels casos que es tracten, una excel•lent xifra que respon a que fins ara hem mantingut una bona xarxa de centres de salut i gràcies a l’esforç dels i les professionals del sector. Les retallades en les competències dels centres i en els seus horaris d’atenció a la ciutadania, a més de la reducció de dotacions de metges i infermeres i l’escurçament del servei de transport sanitari urgent. Tot un conjunt de mesures que han posat en perill la qualitat i eficiència del servei, i per tant afectant a la salut dels ciutadans i ciutadanes”.

En un comunicat, els socialistes declaren que “la defensa dels serveis públics de salut és una bandera de tots aquells que creiem en garantir la igualtat d’oportunitats. Són les línies vermelles que mai s’haguessin d’haver traspassat”.

Per la seva banda, la diputada de CiU Mercè Jou, va destacar que “sempre ha estat voluntat del Govern i del grup parlamentari de CiU reordenar el sistema d’atenció sanitària a partir de la combinació de dues premisses: oferir un servei de qualitat a les persones amb una òptima utilització dels recursos disponibles”.

Jou va valorar positivament els acords assolits i va afirmar que “la millor manera de beneficiar a la ciutadania és quan realment hi ha predisposició per arribar a acords”. “Tant de bo fos així més sovint”, va concloure.

Sant Andreu de la Barca

En el cas concret del Centre La Solana, estem davant un equipament que dóna servei a Pallejà, Corbera de Llobregat i Castellví de Rosanes, a més de Sant Andreu de la Barca. Segons el PSC, “la conseqüència de les retallades va suposar la supressió de les especialitats en traumatologia, cirurgia general i vascular i dermatología”.

La ciutadania, doncs s’ha vist obligada a desplaçar-se fins a Martorell per rebre atenció en aquestes especialitats. Per tant, són desenes de milers les persones que van deixar de disposar d’un servei de proximitat que havia millorat l’accessibilitat al sistema.

El PSC – que ostenta l’alcaldia de la localitat, de la que és alcalde el socialista Enric Llorca – ha fet públic l’acord al que ha arribat amb el Govern per a que presenti i desenvolupi una nova cartera de serveis del centre la Solana de Sant Andreu de la Barca, a partir del consens amb el Departament de Salut, per tal que esdevingui un centre d’alta resolució i es millori el servei i atenció al pacient urgent, agut i crònic complex.

Per la seva banda, Convergència i Unió ha fet públic que va arribar a un acord amb els grups del PSC i ICV-EUiA per tal de “presentar i aplicar la nova Cartera de Serveis del centre de salut la Solana de Sant Andreu de la Barca, fruit del consens assolit entre el Consistori i el Departament de Salut”.

Mercè Jou, diputada de CiU, va explicar que en la proposta de resolució, aprovada a la Comissió de Salut del Parlament, s’assenyala que aquesta nova cartera “ha de permetre que el centre de salut La Solana de Sant Andreu de la Barca esdevingui un Centre d’Alta Resolució per millorar la qualitat del servei i donar millor atenció al Pacient Urgent, Agut i Crònic Complex”.

Sant Vicenç dels Horts

En el cas de Sant Vicenç , el Servei Català de Salut va tancar les urgències del CUAP El Serral el passat juliol 2011. Més de dos anys després, segons el PSC, “aquesta pèrdua de personal sanitari i el deteriorament de les condicions laborals dels metges que han assumit el treball dels seus companys, ha provocat una davallada en la qualitat de l’atenció que s’ofereix als usuaris/es. L’Hospital de Sant Boi esdevé destí d’urgències d’aquests ciutadans/es de manera quotidiana, col•lapsant el servei de la població veïna”.

La diputada baixllobregatina de CiU, Mercè Jou, va destacar l’acord assolit per tal que el centre d’atenció primària del Serral de Sant Vicenç dels Horts “pugui ser resolutiu en pacients aguts, subaguts i pacients crònics, tant en l’àmbit diagnòstic com en l’àmbit de tractament”

El conjunt de grups parlamentaris, a instàncies del PSC va aprovar en seu parlamentària dotar al centre de salut El Serral d’una nova cartera de serveis per garantir el diagnòstic i el tractament dels pacients aguts, subaguts i pacients crònics.

Els i les socialistes baixllobregatins es comprometen en el seu comunicat, a “continuar treballant en la recuperació del servei d’urgències als dos centres, i en la consolidació d’una xarxa de serveis sanitaris al Baix Llobregat que cobreixi les demandes de la seva ciutadania”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here