L’obra ha requerit d’una inversió de 570.000 euros finançats pels dos ajuntaments, amb aportacions dels fons europeus FEDER. Els alcaldes de les dues localitats baixllobregatines, van visitar les obres per comprovar-ne l’estat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n poques setmanes, la ciutadania podrà fer servir aquest nou pas per arribar al marge contrari del riu. La passera s’ha construït a sobre del riu –al costat de la torre de descàrrega del tub de Salmorres i del pont dels Ferrocarrils, a la banda santjoanenca– i enllaça amb l’altra banda del riu, al parc fluvial del Llobregat, a Sant Boi.

Adreçada a vianants i ciclistes, aquest pas inundable de 50 metres de longitud i 4 d’amplada, esdevé en un nou espai de comunicació entre totes dues ciutats tot incrementant les possibilitats de gaudir d’aquest espai natural del riu.

En la seva visita a les obres, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va declarar que la nova infraestructura “escurça les distàncies entre dues ciutats els termes municipals dels quals limiten a través del riu. Més enllà de representar una nova oportunitat d’esbarjo és també una oportunitat de mobilitat sostenible entre les dues ciutats, que estan a banda i banda del Llobregat”.

L’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, va afegir que “la passera permet ampliar la zona d’influència del parc fluvial del riu i donar a molta més gent l’oportunitat de conèixer aquest patrimoni natural de la comarca”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here