L’Ajuntament modifica l’ordenança de convivència per incloure-hi de forma explícita la prohibició de consumir begudes alcohòliques a l’espai públic i imposarà multes de 300 euros per consum d’alcohol a la via pública. En el cas dels cornellanencs o cornellanenques reincidents, les sancions ascendiran als 700 euros. “D’aquesta manera es podrà multar de forma més concreta aquest comportament incívic”, segons el consistori baixllobregatí

[dropcap color=”#3336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Cornellà ha aprovat inicialment la modificació de l’Ordenança General de Convivència Ciutadana per revisar, entre d’altres, la prohibició del consum de begudes alcohòliques a la via i espais públics, excepte en els casos que hi hagi autorització municipal.

El text s’ha modificat per incloure una prohibició més explícita a l’anomenat “botellón”, una pràctica que la norma prohibia fins ara de forma molt genèrica.

En aquest sentit, l’article modificat també inclou per primer cop sancions per infringir aquests fets que van des de 300 fins els 700 euros, per als reincidents.

La modificació de l’ordenança s’ha aprovat amb el suport unànime de tots els grups polítics, PSC, ICV-EUiA, PP i CiU.

La Ordenança de Convivència Ciutadana aborda les principals pautes de civisme i pretén preservar l’espai públic i el mobiliari urbà; així com regular la tinença d’animals de companyia, entre d’altres.  La principal novetat d’enguany és la possibilitat de substituir les multes econòmiques per treballs socials, sessions formatives o la participació en activitats cíviques.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here