En el marc de les jornades “Descobrim el Garraf” d’enguany, es presentarà un Manifest signat per els diferents municipis que formen part de l’espai natural del Parc -entre ells els baixllobregatins Begues, Castelldefels i Gavà-, en el que es sol·licita la declaració com a Parc Natural de l’espai natural protegit del massís del Garraf. L’acte de presentació tindrà lloc dissabte 23 de novembre al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]l llarg dels darrers anys, la consolidació del Parc del Garraf com a oferta de proximitat de lleure i de contacte amb la natura per a milions de persones, i la constatació de l’enorme pressió que pateix aquest territori han palesat la necessitat d’incrementar la protecció d’aquest espai protegit adoptant una figura de protecció de rang superior.

Aquest fet està fonamentat en diverses propostes originades al voltant d’un important consens ciutadà, propostes que reclamen la declaració del Garraf com a Parc Natural. La voluntat d’incrementar la protecció del massís de Garraf, motivada en els seus singulars valors i pressions, justifica la proposta de declaració de Parc Natural.

El Manifest definitiu, que es presentarà aquest dissabte 23 de novembre en un acte a al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, en el marc de les jornades “Descobrim el Garraf”, al·lega motius històrics, socials, de dimensió, de biodiversitat, paisatgístics i geològics, i de necessària millora de la protecció de l’espai natural, així com del reconeixement d’una realitat existent; per a reivindicar #GarrafParcNatural

Les jornades, comptaran a més amb tres conferències de grans coneixedors del territori i un espai de debat. La sessió conclourà amb la lectura del Manifest en favor de la declaració com a Parc Natural de l’Espai Natural Protegit del Massís del Garraf.

L’endemà, diumenge 24 de novembre, es realitzarà una visita guiada (de 9:30 a 13:30h) a la zona gavanenca del Parc del Garraf. Es pujarà des de l’ermita de Bruguers al castell d’Eramprunyà, fent una visió de paisatge, geològica, de vegetació i fauna, etc. Un cop al castell es farà una visita històrica guiada.

Programa de les jornades

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here