L’Agència d’Innovació Industrial i Coneixement del Baix Llobregat, Innobaix va aprovar ahir la renovació de la seva Junta Directiva amb la reelecció de Lluís Bahamonde reelegit com a president d’Innobaix i Joaquim Balsera en serà el vicepresident

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a finalitat d’INNOBAIX és impulsar el desenvolupament de la innovació al Baix Llobregat creant xarxes de col·laboració, programes d’investigació, processos d’innovació entre empreses, agents socials, institucions pedagògiques, universitats,administracions, etcètera.

Es tracta doncs de fomentar l’esperit emprenedor, la voluntat de compartir coneixement, la capacitat de coordinar decisions, el disseny del territori per a lesnoves implementacions industrials i la possibilitat de ser el centre de desenvolupament de la nova economia del Baix Llobregat, una nova economia que ha de permetre afrontar els nous reptes de la globalització econòmica.

En aquest sentit, INNOBAIX fomenta la creació i el talent, treballant per educar noves persones emprenedores i sent capaç de realitzar una aliança per a la innovació amb tots els sectors implicats. Tot això per incrementar la competitivitat de les empreses de la comarca, incorporant tots els sectors productius tant el primari com el secundari, terciari i quinari.

Xerrada sobre l’empresa, xarxa socials i noves tecnologies

La sessió també es va poder escoltar la xerrada sobre la influencia de les noves tecnologies i la informació en xarxa i com aquestes afecten al devenir de les empreses. Antoni Gutiérrez és assessor en temes de comunicació institucional, membre de les principals associacions professionals vinculades al món empresarial, desenvolupa el seu treball a Espanya i Llatinoamèrica i és professor en màsters de comunicació i cursos de diferents universitats de l’estat espanyol.

Durant la seva xerrada va remarcar la importància i la necessitat que tenen les empreses adaptar-se als nous formats en que reben  i consumim informació avui en dia els ciutadans/consumidors.

En aquest sentit es va referir al smartphone i la tablet com les noves vies a través de les quals, en un futur no gaire llunyà, accedirem a, gairebé, el 100% de la informació i dels continguts consumits o rebuts diariament. És per aquest motiu que creu del tot necessari que les empreses s’adaptin amb aquests nous formats de cara a donar-se a conèixer als nous consumidors o per mantenir la fidelitat dels seus clients a través d’una interacció constant i satisfactòria entre empresa i consumidors.

La resta de la Junta va quedar represenada de la següent manera:

Vocals representants d’ens públics: l’Alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marin; l’Alcalde de El Prat de Llobregat, Luis Tejedor; l’Alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz; l’Alcalde de Viladecans, Carles Ruiz i el Regidor de Promoció Econòmica de Martorell, Lluis Amat.

Vocals representants d’entitats: Xavier Juanto, Secretari Comarcal de UGT; Toni Mora, Secretari General de CCOO Baix Llobregat; Javier González, Director del Citilab; Enric Fossas, Universitat Politècnica de Catalunya; Manuel Rosillo, AEBALL.

Vocals representants de les empreses: Bayer Hispania, SL, Antonio Sáez;  DAMM, SA., Enric Crous, Naeko Logístics, SA, Xavier Roma; Roca Sanitario, SA, Pedro Paredes; Solvay Ibérica, SL (Hispavic Europa, SL), José Antonio Arévalo; Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua, SA.; Marc Pons; Ecocat, SL, Joan Martí; Scheneider Eléctric España, SA. Paulo Manuel de Martos Pereira;  Avant Grup, SL., Rafael Zarza; Empitel, SL. Sr. Juan Carlos Moreno.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here