La cloenda del centenari de la poetessa s’inicia avui a les 20h amb la inauguració de l’exposició “Joana Raspall, una escriptora centenària”, que es podrà veure al Centre Cívic Mas Lluí fins al 22 de desembre. Junt amb l’exposició, també es presentarà el llibre Divuit poemes de Nadal i un de Cap d’Any, de Joana Raspall, un recull de poesies de l’escriptora il·lustrat per Ignasi Blanch

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Any Joana Raspall arriba aquest novembre a la recta final amb diverses activitats commemoratives en homenatge a l’escriptora santfeliuenca.

La cloenda del centenari de la poetessa s’inicia aquesta setmana amb la inauguració de l’exposició “Joana Raspall, una escriptora centenària”, que es podrà veure al Centre Cívic Mas Lluí del dijous des d’avui fins al 22 de desembre. La mostra, que es va instal·lar al maig al Palau Falguera, visitarà altres municipis al 2014. Junt amb l’exposició, que s’obre al públic a les 20 h, també es presentarà el llibre Divuit poemes de Nadal i un de Cap d’Any, de Joana Raspall, un recull de poesies de l’escriptora il·lustrat per Ignasi Blanch i editat per Mediterrània.

La fi de l’Any Joana Raspall suposarà també l’estrena de l’espectacle de poesia Als seus llavis madura la paraula, el proper diumenge 24 de novembre, a les 18 h, al Centre Parroquial. L’espectacle està basat en textos de l’obra poètica per a adults de Joana Raspall. La primera part se centra en els haikús i la segona s’articula entorn dels poemes deJardí vivent, darrer llibre de l’escriptora publicat l’any 2010. L’espectacle està protagonitzat per Fina Rius, Horacio Curti i Mariona Rius, sota la direcció de Teresa Vilardell.

D’altra banda, la cloenda oficial del centenari tindrà lloc el divendres 29 de novembre a la Sala Ibèria, on es posarà novament en relleu la importància de l’obra de Joana Raspall en un acte que s’intueix emotiu i que suposarà la presentació d’un documental que recollirà els millors moments de la celebració de l’Any. Durant la sessió, el Cor de l’Ateneu interpretarà la cantata Endavant i els alumnes de l’Escola Municipal de Música posaran veu i música a la cantata Rosa Joana i les set magnífiques, totes dues basades en poemes de l’autora. Aquesta última està basada en un text de l’escriptor Miquel Desclot, gran coneixedor de l’obra de la Joana Raspall, i la música és obra de Josep Blay, professor de l’Escola Municipal de Música.

La commemoració del centenari es va iniciar el mes de febrer passat i des d’aleshores s’han celebrat arreu de Catalunya prop de 200 activitats com ara exposicions, tallers, cantates, recitals de poesia, presentacions de llibres o conferències per difondre l’obra i la trajectòria de la poetessa santfeliuenca.

www.joanaraspall.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here