El Consorci del delta del Llobregat ha començat a desenvolupar un Programa de Voluntariat amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en la preservació, millora i divulgació dels espais naturals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Programa de Voluntariat al delta del Llobregat, una nova iniciativa que busca implicar activament la gent en la preservació de la natura més propera i que impulsa el Consorci que gestiona els espais naturals del delta del Llobregat, acull totes aquelles persones, majors de 16 anys que, a títol individual, es comprometen amb la conservació i millora dels espais naturals del delta del Llobregat.

El perfil de participants és variat: joves, persones adultes i gent gran, que volen dedicar el seu temps i esforç a donar un cop de mà, i que participaran de manera activa en diferents tasques. A data d’avui hi ha prevista la participació de prop de 50
persones.

El Consorci té com a objectiu arribar al centenar de participants en un any.

Les tasques a desenvolupar pels voluntaris i les voluntàries són les que s’estableixen en el pla d’actuació anual del Consorci, i la major part d’elles es desenvolupen en el medi natural: plantacions, recuperació de fauna protegida, inventaris de flora, censos i anellament d’aus, eliminació d’espècies exòtiques invasores, recollida de residus de les platges protegides, seguiment de la pastura, controls de la qualitat del medi aquàtic, etc.

També està previst que els voluntaris i les voluntàries puguin participar en campanyes informatives sobre el comportament cívic i en accions de difusió dels valors naturals.

Les persones voluntàries signen amb el Consorci una carta de compromís en què expressen la seva disponibilitat personal per treballar a favor de la preservació del medi natural del delta del Llobregat. Aquestes compten en tot moment amb l’acompanyament de personal tècnic per desenvolupar els diferents projectes i garantir que no perdin la seva motivació i que la seva feina sigui reconeguda.

Prèviament a la formalització d’aquest compromís hi haurà un període inicial de prova i formació; i que el tècnic del Consorci responsable del projecte, Nèstor Úrios, destaca com a molt important, “doncs, a part de ser una necessitat de l’organització, rebre una bona formació en les diferents tasques, pot ser una motivació per al voluntari”.

Apuntar-s’hi és molt senzill, només cal adreçar-se al Consorci per telèfon (934793201) o per correu electrònic (administracio@consorcidelta.org)  i omplir una fitxa de sol·licitud d’inscripció, que també es pot trobar als punts d’informació dels espais naturals del Riu i de l’espai natural del Remolar – Filipines.

A partir d’aquí una entrevista permetrà ajustar la demanda del voluntari i l’oferta del Consorci, i establir un calendari d’accions segons el projecte en què el voluntari esculli participar.

El Consorci té previst celebrar anualment la Festa del Voluntariat, per agrair, reconèixer i divulgar la tasca desenvolupada pels voluntaris i les voluntàries.

Segons la Gerent del Consorci, María José Albaladejo, “La conservació dels espais naturals del delta del Llobregat és cabdal per a la sostenibilitat territorial i cal que la ciutadania hi col·labori amb l’administració per fer-la possible”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here