Des del 21 i fins al proper 24 de novembre es celebra la Festa Major d’hivern de Sant Climent. L’ajuntament baixllobregatí i diverses entitats del poble han programat una serie d’activitats per festejar aquests dies, com son: animació infantil, correfoc, trobada de puntaires, ball de festa major, sardanes, el ball de Gitanes, festa de l’aigua, espectacle de sidecars…

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]hir, el  TRO D’INICI i la REPICADA DE CAMPANES a càrrec de la Colla de Campaners de Sant Climent, van donar el tret de sortida de la Festa Major d’enguany. Alhora, es va realitzar l’ANADA AL PREGÓ amb les colles de cultura popular de la vila.

A les 8 del vespre, des del Balcó de l’Ajuntament, va llegir-se el tradicional PREGÓ DE FESTA MAJOR. Aquest 2013, la lectura va anar càrrec del veí de Sant Climent, ex-alcalde i precursor de la cultura popular i tradicional catalana a la vila climentona, el Sr.Domènec Tugas i Forns.

Un cop finalitzat el pregó, va tenir lloc l’ESCLAT DE FESTA MAJOR, consistent en la ballada conjunta de totes les colles, per celebrar l’inici de la Festa Major.

Avui, les activitats començen a partir de la sortida dels nens i nenes de l’escola: momento en el que es celebrarà una festa infantil amb jocs tradicionals (animació Rubies).

Posteriorment, a 2/4 de 9 del vespre es podrà gaudir dels VERSOTS DELS FOMARIANS, i a les 9 del vespre foc i tabals amb el Correfoc (amb inici i final a la Plaça Lluís Companys) il’ ESCLAT de foc (castells de foc des del terrat ajuntament).

Però el gruix de les activitats es concentra durant el cap de setmana. Dissabte 23 al matí, a 2/4 de 10 REPICADA CAMPANES, a les 10h PUNTAIRES al Casal, a les 11h Missa en honor al Sant Patró, al migdia la cercavila de gegants, la presentació ball de gitanes i el vermuth festa major. Finalment, la tancada dels GEGANTS cap al Casal de Cultura.

Per la tarda, es farà la narració del conte de la història de Sant Climent (les aventures del Cavaller Recosind. Cavaller d’Almafar), i a les 7, la inauguració de l’exposició d’homentage a Vicenç Molera. Ja per la nit, a 2/4 d’11 començarà el concert i ball de festa major i de 2 a 5 de la matinada: discoteca mòbil al Casal de cultura.

Pel que fa a diumenge 24, el plat fort és el 29è Aplec de la Sardana. Abans, però, a les 11h es celebrarà la FESTA DE L’AIGUA per a nens i nenes, i al migdia: espectacle acrobàtic SIDECAR SHOW.

A 2/4 de 12 del migdia al Casal de Cultura s’iniciarà el famós Aplec de la Sardana, que enguany arriba a la seva 29ª edició.

Un concert de sardanes -organitzat pels Amics de la sardana amb el suport del Casal de Cultura-, a càrrec de les coples Selvatana, Ciutat de Cornellà i Jovenícola de Sabadell. Les entrades, a 10€, es podran adquirir el mateix dia.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here