Un quinzena de treballadors i treballadores de l’empresa Ferrovial van participar en una jornada de voluntariat per la preservació i millora de la ribera del riu Llobregat al terme municipal d’Abrera. Aquest espai és una zona protegida inclosa a la Xarxa Natura 2000 pels seus valors naturals, tant com a ZEPA (Zona Espacial Protecció per a les Aus) com a LIC (Lloc d’Importància Comunitària) i també al PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest grup de persones voluntàries (plantilla i familiars) al llarg d’un matí, van poder col·laborar en activitats de conservació i seguiment: conèixer i participar de primera mà en l’anellament científic d’ocells; conèixer el treball de seguiment que s’està fent amb la tortuga de rierol; i fer la revisió visual de les caixes niu instal·lades al pont de la B-40.

A més de participar en tasques de voluntariat per a conservar aquest espai, l’objectiu d’una jornada d’aquestes característiques es completa, doncs, amb el coneixement de la importància de conservar espais com aquests.

La jornada de voluntariat corporatiu organitzada per SEO/BirdLife, que fa el seguiment de les aus d’aquest espai des de l’any 2002, s’emmarca en la difusió que l’entitat i l’Ajuntament d’Abrera fan sobre dels valors naturals dels ambients de ribera. Aquestes activitats també s’adrecen al llarg de l’any a entitats i veïnat.

La vegetació de ribera és un hàbitat molt important per l’elevada biodiversitat d’ocells que té, pel refugi de la fauna i perquè actua com a corredor biològic. Malgrat que el tram baix del Llobregat acostuma a estar molt malmès per les infraestructures, sortosament a Abrera s’ha conservat bé el bosc de ribera -és el tram més ben conservat del Baix Llobregat- i té una plana al·luvial força intacta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here