El Consell de les Dones del Baix Llobregat es va adherir aquesta semana al consell coordinador d’associacions del “Fem Talent”, una iniciativa creada i desenvolupada per la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya i que té per objectiu la promoció de la igualtat i la gestió del talent femení

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] l’acte formal d’adhesió van participar representats d’associacions, la Consellera de les Dones del Baix Llobregat, Maria Soler, el president de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, Josep M. Piquer, i la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega.

La comarca del Baix Llobregat sempre ha mostrat la seva sensibilització amb les desigualtats de gènere i la seva implicació per eradicar-les. L’existència de complicitats entre les institucions públiques, entre les organitzacions sindicals i patronals, així com la presència de grups informals de dones i d’un teixit associatiu femení fort i consolidat ha possibilitat que el Baix Llobregat sigui una comarca capdavantera en actuacions i polítiques per fomentar la igualtat d’oportunitats real entre dones i homes.

Fruit d’aquest treball són els tres congressos de dones organitzats a la comarca. La constitució del Consell de les Dones a l’any 2007 amb la participació dels ajuntaments de la comarca, la Federació de Dones per la Igualtat al Baix Llobregat, els sindicats, la Diputació de Barcelona, l’ICD de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

S’han elaborat fins a la data, el I i II Pla Transversals de politiques de dones de manera consensuada amb tot el territori, i que ha estat el full de ruta de les politiques d’igualtat a la comarca. Han estat moltes les actuacions, comissions, informes, debats i propostes consensuades que s’han dut a terme en aquest període emmarcades dins d’aquests Plans Tranversals.

Per tant es comparteixen els objectius de la promoció de la igualtat i la gestió del talent femení, que s’han treballat a la comarca des de fa temps i que es continuaran treballant, com és el cas de la iniciativa la XEBAIX, , la Xarxa d’Emprenedores del Baix Llobregat.

Aquesta Xarxa que s’està posant en funcionament amb els objectius clars de fer més visibles els projectes empresarials, enfortir les iniciatives empresarials liderades per dones i el lideratge femení, es presentarà el dia 4 de desembre de 2013 a la seu del Consell Comarcal.

 

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here