Un model és el que acaba d’arribar a Gavà, el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), en el que la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d’Advocats de Barcelona actuen de manera coordinada per evitar desnonaments. Una altre model és el de Pallejà, que ha signat uyn conveni per a comptar amb el servei de mediació en habitatge de Càritas

Gavà

La localitat baixllobregatina disposa, a partir d’aquesta setmana, del Servei de mediació hipotecària (SIDH) que té per objectiu prevenir, informar, assessorar jurídicament i intermediar amb les entitats financeres el manteniment de l’habitatge per part de la persona propietària i el seu nucli familiar. El servei està impulsat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el Col·legi d’Advocats de Barcelona i l’Ajuntament de Gavà.

Aquest servei, que la Diputació està desplegant per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració del Col·legi d’Advocats de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d’atenció a les famílies que tenen problemes per fer front als deutes hipotecaris, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació de Barcelona.

Ofideute, que és un servei que ofereix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, es va crear l’any 2010 per pal·liar els efectes de la crisi en l’àmbit de l’habitatge i evitar l’exclusió social per motiu residencial. Des de llavors, treballa per estendre la mediació entre els particulars i les entitats bancàries als municipis.

L’acte de presentació del SIDH va ser presidit per l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, que va destacar que aquest servei té l’objectiu “d’intentar mediar des de la proximitat i que els ajuntament també poguem ajudar a resoldre aquest greu problema que una
part de la nostra societat està patint. L’Ajuntament de Gavà manifesta el seu compromís de treballar conjuntament amb la Diputació, amb la Generalitat i amb el Col.legi d’Advocats per desenvolupar les actuacions d’intermediació en el deute hipotecari, en definitiva, de contribuir a garantir un dret bàsic com és el dret a l’habitatge”.

Per a l’alcalde de Gavà, la tasca conjunta que cal desenvolupar es resumeix en pocs conceptes: “Adaptació a una situació complicada que està afectant a un sector de la nostra societat; reacció per part de les administracions; eficiència a l’hora d’assignar
els recursos necessaris i obtenir la màxima rendibilitat, i, finalment, resultats per ajudar a qui realment ho necessita”. Balsera també va garantir el compromís de l’Ajuntament de Gavà a contribuir a difondre aquest servei, a fer pedagogia i a oferir el
suport de la comunitat a les persones afectades.

Pallejà

pallejahabitatgeEl servei està destinat a intermediar entre les famílies amb problemes d’habitatge i les entitats bancàries i propietaris

A principi de mes, l’alcalde de la localitat baixllobregatina Ismael Àlvarez, signava un conveni de col·laboració amb Montserrat Padilla, Secretària General de Càritas Diocesana de Barcelona destinat a donar suport a les famílies amb problemes d’habitatge.

A partir del conveni tots dos ens es comprometien a col·laborar en oferir suport a famílies del municipi amb problemes de pagament de les seves residències habituals.

La col•laboració es materialitzarà en la creació, per part del consistori, d’un punt d’atenció on es concentraran totes les consultes realitzades al respecte.

Aquestes es faran arribar als responsables del Servei de Mediació en Habitatge per tal que puguin intermediar davant les entitats financeres o davant dels propietaris dels habitatges.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here