El comerç d’Esplugues i l’Ajuntament d’aquesta ciutat col·laboren amb l’Institut Català de les Dones, del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, en la campanya de divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900 900 120. L’objectiu de la iniciativa és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones que el puguin necessitar

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]urant aquest mes de novembre, i en especial avui, 25N Dia Internacional contra la violència masclista; es distribueixen cartells i adhesius a través de 500 establiments comercials d’Esplugues.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va demanar la seva col·laboració al teixit comercial, fonamentalment a través de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues, la Xarxa de Dones Emprenedores, PIMEC, PIMEC Joves i els mercats municipals de La Plana i Can Vidalet.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament d’Esplugues reforça les activitats de sensibilització que es faran durant aquest mes al voltant del Dia Internacional contra la Violència Masclista.

El telèfon 900 900 120 que l’Institut Català de les Dones posa a disposició de les dones en situació de violència masclista ha atès entres els mesos de gener i octubre d’enguany un total de 552 trucades a la comarca del Baix Llobregat. En tot l’any passat, es van produir 707 trucades a la comarca.

A Catalunya, aquest servei va atendre l’any 2012 un total de 9.989 trucades, que suposen una mitjana mensual de 832 atencions. El 65% van ser produïdes per situacions de violència psicològica, el 28,1% per violència física, el 5,2 % per violència econòmica i l’1,7% per violència sexual.

Un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina atenen en aquest servei les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones. El 900 900 120 és un primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima i expressar la situació viscuda (en molts casos per primera vegada) i on se’ls ofereix una derivació el més acompanyada possible als serveis més adients de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut.

L’atenció és gratuïta i confidencial, s’ofereix tots els dies de l’any i durant les 24 hores del dia i, quan s’escau, es facilita la comunicació en un total de 124 llengües.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here