Les jornades, que es van celebrar aquest cap de setmana, van resultar especials perquè van reivindicar la declaració del Parc del Garraf com a espai natural protegit. Dissabte es va llegir un Manifest exposant-ne els motius, en el decurs de les diferents activitats que van tenir lloc al Parc Arqueològic Mines de Gavà. Diumenge, les jornades van finalitzar amb una visita guiada al parc

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons va explicar el regidor de Sostenibilitat i Patrimoni Natural de l’Ajuntament de Gavà, Javier García Galcerán, “El Parc del Garraf és un espai gestionat per la Diputació i protegit des de fa 25 anys, però encara avui la Generalitat no l’ha decretat oficialment com a espai natural protegit. Creiem que això ha de canviar perquè es tracta d’un massís calcari singular a Catalunya, amb una vegetació característica on destaca, per exemple, el Margalló, o fauna típica com l’Àguila Cuabarrada, espècie de la qual només queden unes seixanta de parelles a Catalunya, i tres d’elles habiten en el nostre entorn. Considero que aquests valors naturals són molt importants i cal difondre’ls i protegir-los”.

Les jornades van començar a les 9 del matí amb la benvinguda. A les 9.30 hores, Josep Antoni Herrera va oferir la xerrada “Singularitats del massís del Garraf”, a les 11 hores Josep Germain va parlar de “Garraf, parc natural o espai natural” i a les 12 hores va ser el torn de Lluís Toldrà amb la xerrada titulada “La participació dels ciutadans en la protecció del espais naturals”. A les 13 hores Xavier Parellada del Centre d’Estudis Beguetans va fer la lectura del Manifest.

Diumenge, es va realitzar una sortida fins al Castell d’Eramprunyà que va sortir a les 9.30 hores des de l’ermita de Bruguers. L’excursió va ser guiada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà i va mostrar a les persones visitants, la riquesa de paisatge, geològica, de vegetació i de fauna, de la part baixllobregatina del Massís del Garraf, i els va permetre conèixer el Castell d’Eramprunyà, l’ermita de Bruguers i l’espai natural que els envolta.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here