L’equip promotor de la Taula Pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, ha fet arribar una carta demanant el seu suport a la Taula a tots els partits, sindicats, institucions públiques, organitzacions empresarials, i entitats catalanes d’àmbit  municipal, cultural, social, educatiu i cívic  de la comarca; i animant-los a adherir-se al projecte

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l 27 de setembre de 2013, el Parlament de Catalunya va aprovar el Manifest pel Dret a Decidir. En aquest Manifest es reclama que,  per exigència democràtica  i exercint el seu dret a vot,  la ciutadania  pugui decidir sobre la  institucionalització política.

Segons al grup promotor de la  Taula Pel Dret a Decidir del Baix Llobregat  (TPDD), davant la dificultat manifesta de consens entre les administracions estatal i autonòmica per acordar una consulta dintre dels marges legals, es crea aquesta Taula ¡amb l’objectiu d’exigir a ambdues institucions de l’Estat que acordin  les condicions legals per l’exercici de la consulta al poble de Catalunya.

A la carta d’invitació a adherir-se a la Taula, es recalca que el Baix Llobregat és una comarca de més de 800.000 habitants amb un percentatge molt alt de persones nascudes fora de Catalunya, però totes elles igualment catalanes i que no poden quedar al marge del clam de la societat catalana.

Així, el grup promotor proposa que amb les organitzacions que facin les primeres adhesions, es convoqui una primera reunió per tal de constituir la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat (TPDD), probablement abans del 15 de desembre de 2013.

Aquesta TPDD es vol impulsar  com una via per mantenir la convivència d’una comarca especialment castigada per les retallades i que afecten greument el benestar social de les classes més febles. Així mateix, tenen el convenciment que “la única manera de millorar el nostre nivell de benestar social és el canvi del statu quo actual”.

L’objectiu clar d’aquesta Taula és forçar a les administracions involucrades a que arribin a un consens per poder fer la consulta dintre dels marges legals.

Per aconseguir-ho, demanen a tots els partits, sindicats, institucions públiques, organitzacions empresarials, i entitats catalanes d’àmbit  municipal, cultural, social, educatiu i cívic  de la comarca del Baix Llobregat a adherir-se a la llista d’aquesta Taula.

L’evolució dels adherits s’anirà visualitzant en les llistes que es publicaran periòdicament. Al final del procés, es proposa fer un acte de clausura on es vegi que la comarca està unida en la defensa dels drets socials que implica l’impuls del Dret de Decidir.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here