L’escultor Jaume Plensa ha rebut el Premi Velázquez 2013 que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports i que està dotat amb 100.000 euros. L’artista, que té el seu taller a Sant Feliu i és autor de l’obra “El cor dels arbres” que es troba a la plaça de la Vila, rep el guardó en reconeixement a la seva trajectòria com artista

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n concret, el jurat del premi ha destacat de la seva obra “la renovació en profunditat del llenguatge plàstic de l’escultura”, així com “la integració de poesia i conceptualització amb propostes de gran intensitat estètica”.

El premi Velázquez va néixer el 2002 per reconèixer el conjunt de l’obra d’un creador de les arts plàstiques a l’àmbit iberoamericà. Entre els artistes que l’han rebut destaca Ramon Gaya, Antoni Tàpies, Luis Gordillo o Antonio López.

Jaume Plensa (Barcelona, 1955) té una dilatada trajectòria com artista i gran prestigi internacional. En el darrer any ha rebut altres guardons importants com el Nacional d’Arts Plàstiques i el Nacional d’Art Gràfic.

Plensa, que va estudiar a la Llotja i a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, va aprendre les tècniques de l’escultura en un taller de reparacions mecàniques, i amb el temps, les seves grans obres de ferro, cristall, resina, llums i so li han donat fama mundial, sobretot les peces antropomòrfiques com ‘L’Ànima de l’Ebre’, que va crear per a la Expo de Zaragoza 2008, i la Crown Fountain de Chicago.

Les tres escultures que formen el conjunt “El cor dels arbres” de la plaça de la Vila de la capital baixllobregatina, van ser cedides per l’artista a l’Ajuntament del municipi l’any 2009. Estan realitzades en bronze i representen persones abraçant poèticament la natura. Cada figura envolta un arbre i té els noms de compositors musicals rellevants inscrits.

 

Font: Ràdio Sant Feliu

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here