Aquesta és la primera vegada que la ciutat acull una obra adaptada a persones amb discapacitat visual i auditiva. L’activitat s’inclou en el marc de les IX Jornades de la Discapacitat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]ant Joan Despí va donar dimarts el tret de sortida a la celebració de les IX Jornades de la Discapacitat amb la presentació del documental Línia Addicional, música x la inclusió, un projecte de col·laboració de nois i noies de l’escola d’educació especial Mare de Déu de Montserrat, del Guinardó, amb el grup de música CLAMS.

Les activitats continuen aquests dies amb diferents propostes. Una de les més destacades és la representació de l’espectacle de màgia Perro verde, de Serjo Magician, la priimera representació adaptada a persones amb discapacitat auditivia i visual que es fa a Sant Joan Despí. Serà el divendres 29 de novembre a les 22 hores al Teatre Mercè Rodoreda (carrer Major, 69). Perro verde està subtitulada per a persones sordes i amb audiodescripció per a persones cegues.

Serjo Magician, guanyador de l’edició 2012 del programa de televisió Tú sí que vales, protagonitza a Perro verde, un personatge que va descobrir i va sobreviure a les seves rareses davant de les etiquetes que li han penjat al llarg de la seva vida, fins que arriba a la conclusió que tots som “perros verdes”.  Serjo Magician, que entre d’altres reconeixements va rebre el premi Merlín d’Or a França al 2008, promet una nit divertida. Les activitats culturals d’aquestes jornades es completaran amb l’estrena de la pel·lícula ¿Se ha escrito un crimen? ¡Parece que sí! que han preparat els membres de l’Associació Estel (30 de novembre, Casal de Joves El Bulevard, 18.30 h).

Les jornades es clouran el 3 de desembre amb una taula rodona sobre teràpies alternatives adreçades a les persones amb diversitat funcional (3 de desembre, a l’Àrea, 18.30 h) amb membres de l’entitat Tan Amigos que parlaran de les teràpies amb gossos, i de l’associació Percussió Social que ho faran sobre  els beneficis de la musicoteràpia. Aquest mateix dia, el departament de promoció econòmica Promodespí organitza el taller Potencia les teves habilitats treballant l’autoestima adreçat a persones amb discapacitat. Per últim, a les escoles i instituts es faran activitats de sensibilització amb titelles i esports amb cadires de rodes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here