L’empresa de robòtica ha inaugurat avui les noves instal·lacions, amb presència de l’alcalde, Joaquim Balsera, del cònsul general del Japó a Barcelona, Takashi Fuchigami, i del director de l’Agència per a la competitivitat de l’empresa ACCIÓ, Joan Tarradelles

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a companyia YASKAWA ha inaugurat aquest matí les seves noves instal·lacions a Gavà. Es tracta d’una nau de dues plantes de més de 1.400 metres quadrats de superfície que refermen l’aposta de l’empresa per una estratègia de fort creixement de la seva  quota de mercat en a la Península Ibérica.

Segons el conseller delegat de Yaskawa Ibérica, Alfred Santiago, “aquesta és una instal·lació pensada per esdevenir la seu general de la companyia a la península. Disposem d’una sala de formació molt gran i d’un showroom molt àmpli amb una varietat important de robots, a banda de les oficines. Aquesta seu ens permet disposar de més espai, al voltant d’un 50% més respecte les instal·lacions anteriors a Sant Boi, a més de més presència i visibilitat des de l’autopista”, Santiago ha afegit que “tenim les instal·lacions suficients per poder crèixer, de fet, en un període d’entre tres i cinc anys esperem un creixement imprtant, d’un dos dígits, a la quota de mercat peninsular”.

L’acte inaugural ha comptat amb la intervenció de l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, que ha qualificat “de gran notícia per a Gavà”, l’obertura de les instal·lacions de la multinacional a la ciutat. Segons Balsera, “fa anys que estem treballant per la ubicació de noves empreses, com és el cas de Yaskawa, una multinacional altament tecnològica que anirà creixent i desenvolupant sinèrgies amb la UPC i amb els criteris d’innovació i en definitiva, d’ocupabilitat, que és allò que perseguim”.

Balsera ha destacat que passem per una època de crisi “però també d’oportunitats”. “Ens hem de quedar amb la capacitat de dissenyar el futur i hem d’albirar, hem d’analitzar i verure totes les oportunitats de desenvolupament del nostre territori, la seva proximitat al port i a l’aeroport i a centres de tecnlogia i de coneixement. Estem treballant per desenvolupar sòl d’activitat econòmica a la ciutat, per crear més d’un milió de metres quadrats que encabeixi noves activitats econòmiques”, ha afegit.

El cònsul del Japó a Barcelona, Takashi Fuchigami, també s’ha felicitat per l’arribada de Yaskawa a Gavà, una mostra més, ha dit, de la capacitat de Catalunya per atraure inversions del seu país: “A Catalunya hi ha més de 140 empreses japoneses establertes, una xifra que va creixent, prop de la meitat de les empreses del Japó que hi ha a Espanya estan radicades a Catalunya, cosa que demostra l’atractiu d’aquest territori”.

A aquesta capacitat de captar inversió estrangera també s’ha referit el director de l’Agència per a la competitivitat de l’empresa ACCIÓ, Joan Tarradelles: “L’any 2012, catalunya va ser la regió europea continental que més inversió estrangera va atraure i el 2013 el Financial Times ens califica entre la segona o tercera regió de tota Europa en aquest aspecte. Això demostra que, un cop més, països com Japó, Alemanya i Estats Units creuen que aquest és el lloc ideal per invertir, com ha fet Yaskawa”.

Yaskawa és un dels principals fabricants de robots industrials, amb un parc instal·lat de més de 200.000 unitats arreu del món. La seva gamma de robots Motoman és la més àmplia del mercat i inclou robots específics per a aplicacions de soldadura, tall, segellat, paletitzat, càrrega i descàrrega de màquines-eina, muntatge, manipulació i pintura, entre d’altres, amb robots amb càrreges útils de 3 a 800 kg.

A banda del subministrament complet dels robots, Yaskawa Ibérica també inclou la formació programació, projecte, posada en marxa, recanvis i manteniment preventiu i correctiu.

 

Foto: Font Ajuntament Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here