Josep Lluís Layola, santfeliuenc de 42 anys i afectat d’esclerosi múltiple, ha aconseguit aquest 2013 destacats resultats en competicions de triatló paralímpic

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] l’octubre va guanyar el Campionat d’Espanya de triatló de llarga distància (Ironman) en la categoria TRI 3 per a persones amb discapacitat. Anteriorment, al juny, va proclamar-se subcampió d’Espanya en la mateixa categoria en la modalitat sprint.
Davant aquests resultats, Layola s’ha proposat un nou repte esportiu i solidari: participar en la Titan Desert 2014 i recórrer amb bicicleta prop de 800 km a través del desert del Marroc.
El triatleta, que s’entrena al Complex Municipal de Piscines de la capital del Baix Llobregat, vol superar aquesta dura prova amb la finalitat de recaptar fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple.

Per tal d’aconseguir els diners necessaris per anar a la Titan Desert, l’esportista ha demanat una beca Gaes als projectes esportius. Precisament, Gaes atorga les beques als 10 projectes amb més votacions populars. Per això, Josep Lluís Layola demana el suport de la ciutadania a través d’un senzill gest, com és votar el seu projecte a través del web www.persiguetussueños.com/becas_proyectos/266/

Josep Lluís Layola va patir un brot d’esclerosi múltiple l’any 2005 que el va obligar durant un any a anar en cadira de rodes i després amb crosses i bastó. A finals de 2009 i, després de tres intensos anys de rehabilitació fent natació, va iniciar-se en la pràctica del ciclisme. Posteriorment, al 2012 va apostar per competir en triatló, malgrat que a nivell mèdic es desaconsella l’esport intens per a malalts d’esclerosi múltiple.

Davant la constatació que la pràctica esportiva ha estat molt beneficiosa per a ell, Layola vol transmetre el missatge que una activitat física adient, de forma constant i controlada millora la salut física i mental per a la majoria de les persones afectades per esclerosi múltiple.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here