Convocades pel Fòrum Social del Baix Llobregat, aquests gairebé tres centenars de persones, han envoltat amb una pancarta de 100 metres la seu de la Tresoreria. Amb aquesta acció el Fórum pretén fer una crida a tota la ciutadania del Baix Llobregat per defensar el sistema públic de pensions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]M[/dropcap]és de 300 persones segons l’organització, han envoltat aquest dilluns l’oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social de Cornellà, amb una pancarta gegant de més de 100 metres, per protestar contra la reforma de les pensions impulsada pel govern espanyol del PP.

L’acció de protesta ha estat convocada pel Fòrum Social del Baix Llobregat, una entitat d’esquerres integrada per més d’una dotzena d’entitats representatives de la comarca, com sindicats, partits polítics, associacions veïnals i entitats de pares i mares d’alumnes, entre d’altres.

Les baixes temperatures no han estat un impediment per a que unes 350 persones -segons fonts de l’organització- participessin en la mobilització d’aquest matí consistent en envoltar la Tresoreria de la Seguretat Social amb una pancarta gegant de més de 100 metres amb el lema “NO A LA RETALLADA DE LES PENSIONS”

Els manifestants han demanat la retirada d’un reforma “deslleial” i impulsada “de forma unilateral” sense consens social, i que es garanteixin unes pensions, ara i en el futur, “dignes”.

Amb aquesta acció es pretén fer una crida a tota la ciutadania del Baix Llobregat “per defensar el sistema públic de pensions dels atacs provinents de les polítiques neoliberals al servei dels mercats i poders financers com l’anunciada Reforma de les pensions al capdavant”.

Segons el Fòrum Social del Baix Llobregat, “el projecte de llei de reforma de les pensions del govern del PP suposa un cop d’estat a aquestes prestacions, trenca totalment amb el diàleg social i el Pacte de Toledo i suposarà un empobriment injust dels pensionistes actuals i futurs, ja que no es revaloritzaran automàticament amb l’índex de preus. Es tracta de l’atac més fort en democràcia a una de les potes fonamentals del nostre model d’Estat del Benestar”.

Per això, el Fòrum “mantindrà la seva oposició frontal a totes les retallades de drets i de serveis de l’estat del benestar i anuncia la seva participació a l’acció reivindicativa contra el Pressupostos Antisocials del proper dimecres dia 4 al Parlament de Catalunya”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here