Activitats esportives, espectacles de cultura tradicional i d’animació infantil, diferents espectacles al Teatre Plaza i la plaça davant la Biblioteca Central… Un munt d’iniciatives figuren entre els actes previstos per la Festa Major d’Hivern, que ve acompanyada de la segona edició de la Fira Medieval ‘Castrum Fidelis’

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esprés de dos pròlegs de luxe com l’encesa oficial dels llums de Nadal i el Gran Correfoc pels carrers de la ciutat, La Festa Major d’Hivern es presenta, com sempre, amb un ampli ventall d’activitats. Aquest any, la Festa ve acompanyada de la II Fira Medieval Castrum Fidelis. La Fira s’inaugurarà de manera oficial a les 17 hores del dijous 5 de desembre.

Com cada any, gran pes del programa de festes recaurà sobre les espatlles de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) que serà l’encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: Plantada de Castells, Grallers, Processó pels carrers del centre i Cercaviles amb gitanes, bastons, panderetes

L’esport també serà protagonista amb una nova edició de la Pujada al Castell, el 1er Torneig de BàsquetPlatja i classes obertes de Tai-txi-txuan txi-kung a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els infants també tindran el seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars. S’oferirà un seguit de tallers i activitat lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major.

Amb motiu del Dia de la Constitució, 6 de desembre, se celebrarà la tradicional jornada de portes obertes de la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels i la recepció per part de l’alcalde als representants dels estudiants de la ciutat.

A més del Castell i la plaça de l’Església, la plaça davant la Biblioteca Central i el Teatre Plaza també seran escenaris a tenir en compte aquests dies de Festa Major. Consulta ja el programa complet de la Festa Major d’Hivern 2012.
La II Fira Medieval ‘Castrum Fidelis’ envaeix Castelldefels

Després d l’èxit espectacular de l’any passat, del dijous 5 al diumenge 8 de desembre torna a Castelldefels la fira medieval Castrum Fidelis, el nom originari de la nostra ciutat.

D’inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern, són moltes les activitats previstes. Entre elles, una mostra de comerç local a la plaça de l’Església durant tots els dies de la fira, jocs medievals a la Plaça de la Biblioteca Central amb activitats per als més petits de la casa com ‘Tiovivo’ i Vaixell Viking. També, demostracions de ferreria medieval.

Un altre del plats forts de la Fira seran les recreacions històriques en el campament medieval situat als jardins del Castell. Aquestes recreacions seran una mostra de la vida diària de l’edat mitjana, amb exposició d’armament, lluites de cavallers, concurs de lizas, i tir amb arc. La sala de quadres albergarà també una exposició de màquines de tortura.

+ INFO: Programa Festa Major d’Hivern 2013 i www.castrumfidelis.org

 

Font: Ràdio Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here