L’Observatori comarcal publica una nota informativa amb les darreres dades publicades del moviment natural de población. Les dades de naixements a la comarca disminueixen per quart any consecutiu després de la tendència d’increment que es donava des del 1996

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’any 2012 es van donar a la comarca 8.590 naixements, 402 menys que l’any anterior. Si es comparen les taxes brutes de natalitat, és a dir, els naixements posats en relació amb el total de població, es veu com aquest indicador també disminueix en relació amb l’any anterior i se situa en 10,6 naixements per cada 1.000 habitants.

Pel que fa a l’edat en la qual es té descendència, es veu un progressiu endarreriment de l’edat a la maternitat en els darrers 30 anys. Al 2012, l’edat mitjana a la maternitat és de 31,6 anys (l’edat mitjana de tots els naixements, en els cas de l’edat mitjana al primer fill, aquesta és inferior).

L’indicador conjuntural de fecunditat, o nombre mitjà de fills per dona, ha passat de 1,42 fills per dona l’any 2011 a 1,39 fills per dona al 2012. Aquest indicador però, mostra diferències en funció de la nacionalitat de les mares, i és més elevat entre les dones estrangeres (1,69 fills per dona) que entre les espanyoles (1,32 fills).

La distribució total de naixements segons la nacionalitat dels pares mostra com al 2012 el nombre de naixements de mare estrangera suposa el 20% del total (en xifres absolutes, 1.716 naixements). La majoria dels naixements de mare estrangera han estat de dones amb nacionalitat marroquina (el 37% del total de naixements de mare estrangera). A continuació es troben els naixements de mares de nacionalitat equatoriana (5% del total), romanesa (5%), xinesa (4%) i boliviana (4%).

Podeu consultar la nota informativa completa a la pàgina web de l’Observatori.

Document/s adjunt/s:

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here