“La unitat europea és un projecte fascinant, que ens ha brindat durant decennis pau, llibertat, benestar i democràcia; Un projecte únic, que el món enveja;

Un projecte de futur, més necessari que mai en aquest segle XXI.”

Martin Schulz, President del Parlament Europeu.

Coincideixo amb aquest argument malgrat que darrerament mirem amb preocupació el projecte europeu. Sobretot perquè la situació social continua empitjorant; la desigualtat, la pobresa i l’atur augmenten, i això posa en perill la cohesió social i debilita l’europeisme.

La política europea, es veu al servei al dictat dels mercats i de la Sra Merkel, S’ha trencant la confiança de les persones i s’està obviant la seva legitimitat democràtica. Cal eradicar aquestes polítiques econòmiques i socials injustes, cal actuar decididament i amb rapidesa.

En les properes eleccions al Parlament Europeu ens juguem més del que pot semblar, necessitem rescatar les persones i impulsar l’Europa social, l’Europa dels pobles, això és possible. Aquesta ha estat una de les tasques destacades d’en Raül Romeva. La veu imprescindible  de  l’eurodiputat d’ICV, també ho ha estat  en la defensa de la sostenibilitat, de l’identitat i en la denúncia dels feminicidis. Ens ha deixat un bon llegat.

Per això són tan importants aquestes primàries d’ICV. Les primàries reforcen el compromís polític de l’organització amb la participació i acosten la presa de decisió. Es genera i propicia un diàleg obert de la militància i l’entorn, ara, per reflexionar i debatre sobre Europa i sobre la repercussió i importància de les seves polítiques.

Comptem amb dos excel·lents candidats: Ernest Urtasun i Salvador Milà, tots dos són renovació i representen la diversitat, la suma d’il·lusions i de capacitats en la defensa del projecte d’ICV per a Europa

L’Ernest aporta l’experiència del seu treball al Parlament Europeu, juntament amb la seva professionalitat i el compromís polític amb moviments feministes i col·lectius socials en la defensa dels seus drets.

El Salvador aporta l’experiència de lluita per la democràcia i la llibertat, una trajectòria que va des del món local  fins el Parlament i el Govern de Catalunya, sempre a partir del seu compromís  en la defensa de les persones, del medi ambient i del territori.

Són el bo i millor d’ICV, i les seves candidatures, sens dubte,  contribueixen a  la dinamització i a la participació activa de les primàries.

Em sento especialment orgullosa d’haver contribuït, en la mesura de les meves possibilitats, a la renovació i al rejoveniment de la direcció i dels lideratges a ICV. Hem fet aquests canvis generacionals, aquesta transició d’una manera generosa, reflexionada i impecable. Per tant, cap nostàlgia, són altres temps i són altres els cridat a liderar i a cercar alternatives necessàries.

Però justament perquè crec adequat fer primàries de debò i perquè les fem, em vull  definir. Vull compartir amb vosaltres el raonament que m’ha portat a recolzar en Salvador Milà.

Defenso una societat on també els sabers i les experiències siguin un valor, que els aprenentatges, allò sòlidament adquirit amb el pas del temps i dels projectes vitals siguin valorats. Les vivències compartides ajuden a comprendre l’esdevenir i ens posicionen amb empatia vers els altres. Per construir el futur s’ha d’arrelar el passat.

L’experiència i la maduresa és una de les raons que comparteixo amb en Salvador.

Recolzo el Salvador per la coneixença de la seva trajectòria política de “picar pedra” i per la garantia que em donen els anys de treball compartit al govern de la Generalitat, com a Conseller, implementant les polítiques ambientals i el programa d’ICV malgrat la incomprensió de no poca gent. El Salvador representa els valors de l’esquerra transformadora. És una persona honrada i honesta que enalteix l’activitat política.

Com diu en Salvador Milà: “És molt important  que la gent d’ICV participi activament a les primàries, no hi ha confrontació, sinó enriquiment mutu. Sempre guanyarà ICV.”

Des de Catalunya hem de fer de les properes eleccions al Parlament Europeu una oportunitat per capgirar la situació, per canviar-ho tot. Participar per rescatar l’Europa social, l’Europa dels pobles.

 

Conxita Sánchez

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here