Una gimcana familiar, una sèrie de vídeos sobre el municipi produïts pels joves i els Premis al Civisme, noves accions del Projecte Educatiu de Ciutat  El 2n Fòrum Educatiu revalida la vocació d’Esplugues d’educar en xarxa amb tres nous projectes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l coach Jaume Josa va obrir el 2n Fòrum Educatiu d’Esplugues, celebrat dissabte a l’Espai Baronda, amb la conferència Educar el canvi, educar en xarxa, títol que resumeix el propòsit principal d’aquesta segona trobada i del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), que l’Ajuntament va engegar fa dos anys: aconseguir que les administracions, els centres educatius, les famílies i les entitats educadores treballin conjuntament per millorar l’escolaritat d’infants i adolescents, garantir l’accés a una educació permanent per a tothom i promoure una educació en valors en què la ciutat, i tots els elements que la conformen, juguin un paper fonamental.

“Entenem que la responsabilitat de l’aprenentatge d’infants, joves i persones adultes ha de ser una tasca de tots i totes”, va assenyalar la regidora d’Educació, Mariber Peláez, durant la inauguració de la jornada. “Per això, l’Ajuntament es reafirma en què Esplugues continuï sent una ciutat educadora i tot el municipi esdevingui un espai educatiu”. Per aconseguir-ho, el grup impulsor del PEC va presentar tres noves propostes que acabaran de concretar-se en un procés participatiu obert a tota la ciutadania (les persones interessades a sumar-s’hi han d’enviar les seves dades a projecteeducatiu@esplugues.cat).

En primer lloc, a principis de 2014 es convocaran els primers Premis al Civisme, una iniciativa que vol distingir entitats o projectes que fomentin el civisme i la convivència. El lliurament del guardó, un premi únic de 300 euros i diploma de reconeixement per a totes les accions presentades a concurs, està previst per al mes d’abril.

D’altra banda, una gimcana familiar convidarà a conèixer el patrimoni i la història d’Esplugues, aprofitant el nou itinerari històric pel nucli antic. “Si establim vincles emocionals amb la ciutat, ajuntant esbarjo i coneixement, aprendrem a estimar-la i cuidar-la”, van destacar els impulsors d’aquesta idea.

Finalment, un tercer grup promourà la producció de vídeos sobre el municipi, per part de la joventut i amb la implicació de la comunitat educativa, a partir dels valors continguts en l’acrònim ESPLUGUES: Educativa, Social, Plural, Lúdica, Universal, Genuïna, Unida, Esportiva i Solidària.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, que va cloure el 2n Fòrum Educatiu d’Esplugues, va encoratjar els membres del grup impulsor del PEC i la resta de participants en la jornada a “continuar engrescats i a engrescar els altres per treballar pel nostre projecte de ciutat educadora, on tot ha d’educar, sobretot als joves i als infants”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here